NIEUWS

X-fi: Suzy Wong


Eric de Boer | 23 oktober 2011

Op de bovenste verdieping van het achterste gedeelte op de X-fi High-End audioshow in Utrecht stond in ruimte 328 een onbekende naam met een al even onbekend product: Suzy Wong.

Afgaand op de aimabele volle tonen die de luisterruimte vulden tijdens mijn bezoek aan de show, blijkt dat de set die staat te spelen een conceptspeaker behelst die door drie vrienden is ontworpen. De aanwezigheid op de X-Fi show is dus niet om een product aan de man te brengen, maar om te polsen wat het publiek ervan vindt. De enige aanwezige participant aan het ontwerpen van de stijlvolle gesloten tweeweg speaker in de persoon van Paul Romeijn speelt graag muziek op een Sony ES-speler en een ietwat als zelfbouw ogende versterker. De ruimte is verder niet aangekleed en de speakers worden van muziek voorzien middels een simpel snoertje over de grond. Niets audiofiels hier, maar toch een continu gevulde luisterruimte en bezoekers die blijven zitten.

Op de gang spreek ik Romeijn, die eigenlijk weinig van de specificaties los wil laten, omdat het project nog in een testfase verkeert. Wel vertelt hij enthousiast over de aspiraties van de drie vrienden om deze luidspreker in productie te gaan nemen onder dezelfde noemer: Suzy Wong: De Luidspreker. Eventueel met actieve modules aan boord, maar dat is nog toekomstmuziek. Letterlijk!

EDITORS' CHOICE