NIEUWSElektor

Bezoek ElektorLive 2011


Redactie HiFi.nl | 08 november 2011 | Elektor

Op zaterdag 26 november 2011 is het tijd voor ElektorLive! 2011, dat wederom in het Evoluon in Eindhoven plaats zal vinden. Het event is een initiatief van het elektronica tijdschrift Elektor NL. ElektorLive! staat in het teken van demo’s, veel nieuwe producten en oude bekenden. De ochtend zal wederom starten met een aantal (betaalde) hands-on workshops, en ElektorLive! duurt tot 17.00 uur.

Tijdens ElektorLive! hoef je je zeker niet te vervelen. Steek nieuwe informatie op met het speciale workshopprogramma, doe mee met de lancering van de DesignSpark Chipkit Challenge of bezoek de AudioXpress-hoek en de lezingen van Peter Swarte en Bruno Putzeys. Bruno zal uitgebreid ingaan op zijn nieuwe klasse-D versterkerontwerp Ncore en Peter zal het nodige vertellen over de Thiele&Small-parameters van luidsprekers.


Bron: Elektorlive.nl

Je kunt ook je rijvaardigheid testen op een OSPV1, je soldeervaardigheden met die van anderen meten en bekroond worden tot ‘soldeer-gek van het jaar’.  Hardware, blad, boeken: bekijk alle Elektorproducten eens van dichtbij of breng een bezoekje aan de Elektor Outlet-stand (ze hebben het lab opgeruimd en nog flink wat bruikbaar spul gevonden). De hele dag door is er een spannende quiz met fantastische prijzen.

Ook op audiogebied is er van alles te doen. Zo is er op ring 3 van het Evoluon een heuse audiohoek ingericht met lezingen, een demonstratie en zelfs een complete audio-meetopstelling in samenwerking met Rohde en Schwarz. In een van de zaaltjes kun je je eigen MP3-speler laten testen. Dat resulteert in een uitgebreid meetrapport met frequentiecurves, vervormingscijfers en nog veel meer. Of het nu een iPod is of een supermarktkoopje, breng hem mee en laat hem testen! 

 
Bron: Elektorlive.nl

Er is ook een speciale demoruimte voor studenten en hun robots. Heb je met je school of studentenclub een eigen robot of andere ontwikkelingen die je aan een groter publiek en/of aan bedrijven wilt laten zien? Meenemen dat apparaat! Uit betrouwbare bron vernemen we dat Frans van Houten (de absolute topman van Philips) naar Live! komt... Wie weet komt je robot zomaar in de picture! Kortom: er is genoeg te zien én te beleven!

Adres
Evoluon
Noord Brabantlaan 1a
5652 LA Eindhoven
Website

Openingstijden
Van 11.00 tot 17.00 uur in het Evoluon in Eindhoven.

Entree
Je kunt je op de website inschrijven voor 15 euro. Ben je student? Op vertoon van je studentenkaart heb je gratis toegang tot het beursgedeelte van ElektorLive! 2011. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis naar binnen. De factuur voor zowel de aanmeldingen voor het beursgedeelte als de workshops wordt naar het opgegeven adres verstuurd.

MERK

EDITORS' CHOICE