NIEUWS

Blu-ray verkoop schiet omhoog


Redactie HiFi.nl | 17 november 2011

Het Blu-ray schijfje zit enorm in de lift, het aantal verkopen is dit jaar gestegen met zestig procent. Dat meldt Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux. Vijf van de best verkopende titels zijn Public Enemies, The Informant, 2012, Toy Story en Alvin & The Chipmunks 2. Daarnaast is ongeveer de helft van alle verkochte Blu-rayspelers in staat in 3D weer te geven.

Het totaal aantal verkochte schijfjes in Nederland was in 2010 anderhalf miljoen, in 2011 loopt dat op tot 2,4 miljoen. Een op de zes huishoudens heeft inmiddels de overstap naar Blu-ray gemaakt, zo meldt de stichting.

Actiefilms en animatiefilms scoren erg goed. “Dat zijn genres waarbij de onovertroffen beeldkwaliteit van Blu-ray maximaal tot zijn recht komt.” Ook 3D zit in de lift, aangezien ongeveer de helft van de meer dan 150.000 verkochte Blu-rayspelers driedimensionaal weer kan geven, dus het laat zich raden wat recente bioscoopreleases als Cars 2, Transformers: Dark of the Moon en The Lion King 3D zullen gaan doen. Die laatste titel, de eerste uit een reeks klassieke Disneyfilms die momenteel in 3D uitgebracht worden (waaronder ook Beauty and the Beast en The Little Mermaid), haalde aan de Amerikaanse bioscoopkassa – 17 jaar na de originele release – opnieuw zo`n honderd miljoen dollar op.

EDITORS' CHOICE