hier.  

"/>
 

NIEUWS

Black Friday vinyl releases


Redactie HiFi.nl | 24 november 2011

Op vrijdag 25 november aanstaande organiseert Record Store Day een bijzondere Vinyl-dag. Black Friday, in Amerika bekend als de dag na Thanksgiving en de start van de kerstaankopen, zal in het teken staan van ‘back to black’: terug naar het vinyl!

Record Store Day, een van origine Amerikaans initiatief dat sinds begin vorig jaar ook in Nederland te vinden is, is een georganiseerde feestdag op de derde zaterdag in april waarop platenzaken en –labels extra promotionele activiteiten plannen om het Zwarte Goud onder de aandacht te brengen. Denk daarbij aan optredens in de platenzaak, lezingen en exposities, en meet & greets met bekende artiesten. Ook zijn speciale releases onderdeel van de inmiddels internationale feestdag.

In de VS, waar het in 2007 voor het eerst georganiseerd werd, doen inmiddels zo’n zevenhonderd onafhankelijke platenwinkels aan Record Store Day mee. Dankzij steun van bands als Metallica en R.E.M wist het initiatief snel te groeien. In Nederland vond in april 2010 de eerste vinyl-feestdag plaats, georganiseerd door RecordStoreDay.nl. Onafhankelijke platenzaken als Plato en Velvet doen in ons land aan het initiatief mee, waardoor vorig jaar zo’n honderd artiesten in zeventig verschillende speciaalzaken te vinden waren om met de Vinyl-liefhebber deze derde zaterdag in april te vieren.

Black Friday
Op vrijdag 25 november aanstaande organiseert Record Store Day een tweede bijzondere Vinyl-dag. Black Friday, in Amerika bekend als de dag na Thanksgiving en de start van de kerstaankopen, zal in het teken staan van ‘back to black’: terug naar het vinyl! In plaats van feestaankopen, organiseert Record Store Day met Black Friday een dag met zeer exclusieve releases.

Record Store Day heeft inmiddels bekend gemaakt welke bijzondere uitgaven onderdeel zijn van het aanstaande evenement. Vanaf vrijdag is exclusief materiaal van onder meer The Doors (een boxset met singles van L.A. Woman), Janis Joplin (Classic LP Collection) en Pink Floyd (de eerste vinyl remasters van The Wall) bij de deelnemende winkels te vinden. Ook van vandaag de dag nog actieve artiesten, zoals Kings of Leon en Rammstein, vind je diverse speciale releases. De volledige lijst vind je hier

EDITORS' CHOICE