NIEUWSDevialet

Devialet D-Premier wint CES Innovation Award

Redactie HiFi.nl | 30 november 2011 | Devialet

Van 10 tot 13 januari 2012 wordt Las Vegas omgetoverd van gokpaleis tot hifiparadijs. Dan is het namelijk tijd voor de CES (Consumer Electronics Show), één van de grootste en belangrijkste elektronicabeurzen ter wereld. Voordat de beurs begint, is de organisatie al druk bezig met het uitreiken van de CES 2012 Innovation Awards. De Devialet D-Premier is de winnaar in de categorie High Performance Audio. 

De jury van de CES bestaat uit een panel van ervaren industrieel ontwerpers, ingenieurs en gerenommeerde journalisten. Een kritische houding wordt dus niet geschuwd. Hier vind je een overzicht van de winnaars. De winnaar in de categorie High Performance Audio was een bekende van HiFi.nl; de Devialet D-Premier. De Devialet D-Premier is niet alleen een high-end versterker, maar tegelijkertijd ook een hoogwaardige D/A converter. Zo is onder andere voorzien in twee phono aansluitingen die individueel te configureren zijn voor MM of MC elementen, twee sets analoge cinch aansluitingen, en diverse digitale ingangen waaronder HDMI. Tevens is er voorzien in een uitgang voor een actieve subwoofer. Alle terminals zijn van de allerhoogste kwaliteit. 



De jury van de CES 2012 Innovation Awards schrijft het volgende over de Devialet D-Premier: "The fully configurable Devialet D-Premier forms the hub of a high-performance audio system combining a preamplifier, a patented Analog Digital Hybrid stereo power amplifier and a digital-to-analogue converter in a single elegant slim case". Onze recensent kreeg weinig slaap tijdens het recenseren van de Devialet D-Premier: "Het luisteren naar muziek met de Devialet D-Premier is een unieke ervaring waar je slechts met moeite van los komt. Het is de meest schone en transparante versterker die ik ooit in mijn luisterruimte heb mogen hebben. Niets klonk eerder zo realistisch als deze prachtige Française". Tja, als dat geen aanrader is…



Je hoeft de jury van CES en HiFi.nl natuurlijk niet op hun woord te geloven, je kunt natuurlijk ook besluiten om zelf een vliegticket naar Las Vegas te boeken. Naast de Devialet D-Premier is er nog genoeg te zien, op de CES zijn ruim 2700 standhouders aanwezig. Er wordt voorspeld dat de focus zal liggen op home entertainment, OLED, 3D, 4K, Smart TV en gaming. Voor meer informatie kun je uiteraard kijken op de website van CES 2012. 


EDITORS' CHOICE