NIEUWS

ELAC FS-187 Special Edition HOBO Hifi


Redactie HiFi.nl | 10 november 2011 |

HOBO Hifi introduceerde deze week een nieuwe Special Edition. Nadat de hifispecialist enkele jaren geleden de Dali Ikon 6 aanpakte om er een eigen draai aan te geven, was nu de Elac FS-187 aan de beurt om het predicaat HOBO Hifi S.E. te krijgen.

We spraken met Rogier Gülicher van HOBO om te achterhalen hoe deze nieuwste telg tot stand is gekomen, en hoe je een luidsprekermerk zover krijgt één van hun paradepaardjes aan je wensen aan te passen.

“We hebben zoals bekend een ‘eigen versie’ van de Dali Ikon 2 en 6 op de markt gebracht, een Special Edition die destijds behoorlijk succes had,” vertelt Rogier. “We zijn sindsdien eigenlijk altijd wel op zoek geweest naar een luidspreker die geschikt was om een vergelijkbare behandeling te geven.”

Dali Ikon Special Edition (foto: Jiri Büller)

Er werd uiteindelijk gekozen voor de FS-187 van ELAC, een bijzondere luidspreker waar de zaak regelmatig demonstraties mee verzorgd heeft. Het personeel van HOBO ging vervolgens nauwgezet met de weergave van de luidspreker aan de slag, om te kunnen bepalen hoe de sound aan de eigen wensen aangepast kon worden. De volgende stap was de formele benadering van Look & Listen als importeur, en vervolgens het merk ELAC zelf...

ELAC FS187 - Special Edition

Omdat het ontstaan van de resulterende ELAC FS-187 S.E. een mooi verhaal is, en we graag meer willen weten over de specificaties van het nieuwe ontwerp, gaan we er op korte termijn een Hifidelity XS aan besteden. Voor nu hebben we alvast wat foto’s om met de Special Edition kennis te kunnen maken. Al is de nieuwste Special inmiddels ook in de filialen van HOBO te vinden...

 

Lees ook onze Hifidelity Special ELAC FS-187 Special Edition HOBO hifi :

EDITORS' CHOICE