NIEUWSVelodyne

Velodyne primeur bij Klinkt Beter


Redactie HiFi.nl | 14 december 2011 | Velodyne

We schreven eerder al over de high-end show bij Klinkt Beter, het weekend van 17 en 18 december. Die show valt samen met de introductie van de Velodyne Digital Drive 18 Plus, nu deze als eerste in BelgiŽ de demoruimte van Klinkt Beter bereikt.

In alle prijsklasses van het instapsegment tot en met de absolute wereldtop (digital drive plus), heeft Klinkt Beter wel een subwoofer in huis die onmiddelijk demonstratieklaar is, zowel in stereo als in home cinema.†In het topsegment kan de eigenzinnige winkel voortaan de nieuwe Digital Drive Plus met 18 inch driver permanent demonstreren: de DD18+.

Na jarenlange ervaring met de voormalige DD18 kon de opvolger DD18+ natuurlijk niet uitblijven. De DD+ is eerste microprocessor- en servo-gecontroleerde, volledig digitale subwoofer met gepatenteerd Auto-EQ+ room eq systeem waarbij de inregeling voortaan ook via USB kan. Bij de voormalige DD reeks was een inregeling via een TV scherm noodzakelijk. Dit kan nu voortaan ook via een laptop of PC waarbij de meer dan 40 parameters via een applicatie toegankelijk zijn.

De DD+ serie gebruikt volledig nieuw ontwikkelde drivers met een 2x grotere uitslag dan hun voorgangers. Door Velodyne`s gepatenteerde servo-technologie en een Klasse D `Energy Recovery System` versterker van 3000 W, produceert de DD+ de laagste vervorming in de industrie: slechts 0,5%, maar met een 4,5 tot 6 dB hogere maximale geluidsdruk ten opzichte van de oude DD serie.†

Praktisch
De nieuwe DD18+ is komend weekend beluisterbaar: zaterdag 17 en zondag 18 december van 10:00 tot 18:00, of na afspraak buiten dit weekend.

Klinkt Beter
Blauwe Paal 45
9230 Wetteren,†BelgiŽ
+32 473 79 36 91
info@klinktbeter.be
www.klinktbeter.be

EDITORS' CHOICE