Triton lichtnetconditioner valt in de prijzen

Redactie HiFi.nl | 16 december 2011 | Shunyata Research

De Hydra serie lichtnetconditioners en verdelers is vernieuwd. De Talos en de Triton zijn de nieuwste doorbraak van de Caelin Gabriel. Hun effectiviteit ontlenen ze aan een heel scala van specifieke eigen Shunyata ontwikkelingen. Behalve de eigen extreem pure kopersoort CDA-101 wordt het MPDA filtercircuit toegepast; grote hoeveelheden geschakelde microfilters die effectief elke vorm van ruis elimineren. Ook bij de vakpers is de Triton opgevallen, want hij ontving de Product of The Year Award van The Absolute Sound. 

De Talos en de Triton hebben drie gesealde cilinders, gemaakt van het gepatenteerde ZrCa2000 materiaal. Fase, nul en aarde hebben elk hun eigen cilinder om elke geleider optimaal te isoleren en het elektrische veld over een groter gebied te verdelen voor maximaal effect. Het filter zoals dat in de eerdere Hydras werd toegepast, is vervangen door een SMD board dat meer dan 30 elementen bevat. Dit filter fungeert als een soort meerkanaals equalizer in die zin dat het meerdere specifieke soorten noise van ieder aangesloten individueel audio component adresseert en opruimt. 



Zowel de Talos als de Triton beschikken daarnaast over een State-of-the-Art overspanningsbeveiliging die niet in de eigenlijke stroomweg zit en geen beperkende factor heeft op het geschakelde vermogen. De Talos heeft een zesvoudig aansluitveld, de Triton tienvoudig en bij de laatste zijn de filterbuizen groter qua diameter en daarmee de filterende capaciteit en effectiviteit. De Triton ontving onlangs de prestigieuze Product of The Year Award van The Absolute Sound. Het is de enige netspanningsconditioner die deze prijs in de wacht sleept en is de tweede keer op rij dat een Hydra product in de prijzen valt. 



Voor meer informatie kun je kijken op de website van More Music. Zij hebben ook een Special Page op HiFi.nl


EDITORS' CHOICE