NIEUWS

Online magazine Filmpjekijken.com


Redactie HiFi.nl | 25 december 2011

Filmliefhebbers vinden deze week een nieuw online magazine onder de digitale kerstboom. Internetuitgever Outpost31 biedt met Filmpjekijken.com wat Nederland nog niet heeft: een breed georiënteerd en grafisch interessant online filmmagazine.
 
De naam Filmpjekijken.com herbergt waar de site om draait: het plezier en vermaak dat film met zich meebrengt. Niet alleen bioscoopfilms, maar ook zeker DVD’s, Blu-ray’s en het aanbod op TV. Het grootste deel van de filmkijkers wil vooral vermaakt worden, of even ontsnappen aan zijn of haar eigen realiteit. Filmpjekijken.com wil hen met deze website hetzelfde bieden.

Homepage (klikbaar)

Jochem Geerdink, die met zijn collega’s van Outpost31 aan de wieg van Filmpjekijken.com stond en vier jaar filmchef bij dagblad Metro was: “De afgelopen jaren is de aandacht van de filmliefhebber steeds meer verschoven naar online, dat veel meer mogelijkheden biedt dan print. In de krant kun je geen trailer of video-interview laten zien. Daarnaast lijkt er bij traditionele media steeds minder ruimte voor film. Terwijl de bezoekcijfers van de Nederlandse bioscopen juist through the roof gaan.” Aangezien Jochem met enige regelmaat artikelen voor ons schrijft en onze hoofdredacteur ook aan Outpost31 en Filmpjekijken.com verbonden is, besteden we er graag wat aandacht aan.

Recensie overzichtspagina (klikbaar)

Naast filmnieuws, recensies en interviews vind je op Filmpjekijken.com ook achtergrondverhalen, portretten en columns. In tegenstelling tot andere Nederlandse filmsites, ligt de nadruk niet op óf blockbusters óf filmhuis. Het nieuwe filmmagazine bespreekt het allemaal; van kinder- tot arthousefilm. Waarbij ook alle mogelijkheden van de online wereld benut worden, zoals het gebruik van social media en de doorontwikkeling van website naar interactief platform. Denk daarbij ook aan de integratie van bijvoorbeeld video on demand.

Achtergrondartikelen overzichtspagina (klikbaar)

De uitgever achter Filmpjekijken.com levert vanuit de individuele expertise van de teamleden een aandeel in de nieuwe onderneming, terwijl de redactie voornamelijk uit jonge, talentvolle (aankomende) journalisten, aangevuld met schrijvende filmliefhebbers bestaat. Samen zorgen zij voor een breed, nieuw en vermakelijk aanbod van filmgerelateerd entertainment. Met recensies, nieuws en interviews, maar ook de meest recente filmtrailers, achtergrondverhalen en kijkjes achter de schermen.

Overzicht homepage (klikbaar)

Filmpjekijken.com is gemaakt door filmliefhebbers, voor filmliefhebbers. Met als uitgangspunt een van de meest geliefde tijdsbestedingen… een filmpje kijken. 

Kijk snel eens op Filmpjekijken.com, of ga voor meer informatie naar de website van de uitgever achter het nieuwste online filmmagazine. 

EDITORS' CHOICE