De Alexandria XLF is geïntroduceerd op de CES 2012. Deze nieuwe telg in de Alexandria familie lijkt qua vorm op de originele Alexandria, maar is fysiek groter en heeft 14% meer bass volume. Daarnaast beschikt de XLF over Dave Wilson’s laatste uitvinding: het Cross Load Firing systeem. Waardoor de bass aangepast kan worden aan elke kamer. En is er een ‘convergent synergy’ tweeter aanwezig. 

"/>
 

NIEUWSWilson Audio

Wilson Audio introduceert Alexandria XLF


Redactie HiFi.nl | 15 januari 2012 | Wilson Audio

De Alexandria XLF is geïntroduceerd op de CES 2012. Deze nieuwe telg in de Alexandria familie lijkt qua vorm op de originele Alexandria, maar is fysiek groter en heeft 14% meer bass volume.

De XLF beschikt over Dave Wilson’s laatste uitvinding: het ‘Cross Load Firing’ systeem. Dit is een passief systeem voor het bass management, zodat de luidsprekers, ook in minder ideale huiskamers, perfect klinken. Dit werkt door middel van een keuze: is je kamer opgebouwd uit lichte materialen, kies dan voor de ‘rear-firing’ bass. Wanneer er vooral zware materialen in de kamer zijn, kies je voor de ‘front-firing’ bass. Op deze manier wordt de bass aangepast aan elke kamer.

Verder beschikt de XLF over een ‘convergent synergy’ tweeter. Deze tweeter zorgt voor een hogere resonantiefrequentie en een vlakkere frequentierespons.

In het onderstaande filmpje worden alle nieuwe features uitgelegd:

De Wilson Alexandria XLF is beschikbaar voor 195.000 dollar. Wanneer de Alexandria XLF is Nederland verschijnt is nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE