NIEUWSHifi Corner

Steinway Lyngdorf naar ISE 2012

Redactie HiFi.nl | 26 januari 2012 | Lyngdorf Audio

Het begin van 2012 staat in het teken van grote evenementen. De voorpagina van HiFi.nl heeft de afgelopen tijd in het teken gestaan van de Consumer Electronics Show 2012 in Las Vegas, die inmiddels alweer ten einde is. Nog een groot evenement is ISE 2012, dat op 31 januari en 1 & 2 februari plaats zal vinden in de Amsterdam RAI. Dit evenement is alleen toegankelijk voor specialisten die werkzaam zijn in de hifibranche. Ook Hifi Corner doet mee aan ISE 2012 en neemt de S-serie van Steinway Lyngdorf mee. 

Steinway & Sons is bekend vanwege de prachtige piano`s die zij produceren. Zij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Peter Lyngdorf onder de naam Steinway Lyngdorf. Onlangs verscheen de nieuwe S-serie. Hifi Corner, de specialisten uit Schoten, zorgen ervoor dat de inbouw S-serie van Steinway Lyngdorf een Europese première krijgt tijdens ISE 2012. 



De S-serie maakt gebruik van het AER (Ambience Enhancing Radiation) tweeter design. De S-15 speaker heeft een wigvormige lens achter de Air Motion Transformer (AMT), die het geluid transporteert van de achterkant van de luidsprekerkast naar de open zijkanten. Vervolgens wordt het geluid gereflecteerd door de zijwanden van de kamer. Luisteraars in een kleine ruimte hebben zo het gevoel dat zij zich in een grote ruimte bevinden. 


Foto: S-serie

Alle modellen worden statische gepresenteerd op stand 9B102. Het vlaggenschip Model D en de S-serie zullen worden gedemonstreerd in demokamer E108. HiFi.nl ging onlangs nog op bezoek bij Hifi Corner om de luisteren naar Lyngdorf en Steinway Lyngdorf. De recensie vind je hier. 


Foto: Model D

Als taart op de kers zal de enige echte Peter Lyngdorf aanwezig zijn op ISE om het Steinway & Sons gamma te demonstreren. Voor meer informatie over Steinway Lyngdorf kun je kijken op de website. 

MERK

EDITORS' CHOICE