NIEUWSMoon Audio

Simaudio Moon introducties


Redactie HiFi.nl | 19 januari 2012 | Moon Audio

Op de afgelopen CES 2012 liet Simaudio haar nieuwste productinnovaties zien en horen: de Moon 180 MiND Music Streamer en de Moon 380D DAC.

Van de meeste DAC`s kun je zeggen dat ze eigenlijk een vrij simpele ‘opdracht’ hebben: namelijk het omzetten van digitaal signaal naar analoog. De afgelopen maanden zijn er binnen dat segment een keur aan nieuwe producten gepresenteerd. Daarom zou het wel eens slim kunnen zijn om met een DAC op de markt te komen die net even iets meer kan, zo moet Simaudio gedacht hebben.

Moon 380D DAC

Met de introductie van de Moon 180 MiND Music Streamer brengen ze namelijk een apparaat op de markt die ook muziek kan streamen. De MiND (Moon intelligent Network Device) maakt het mogelijk je muziek vanaf je computer, NAS, internet of bepaalde muziekservice-diensten naar een DAC te sturen. En dat via of sPdif of Toslink.

En dan komt het tweede nieuwe product van Simaudio in beeld: de 32-bit Moon 380D DAC. Deze DAC is rond de M-AJiC32, een asynchroon jitter-eliminatie systeem, die volledig in 32-bit mode presteert. Deze heeft acht digitale ingangen, die allen een signaal aan kunnen tot 24-bit/ 192 kHz.

Moon 180 MiND Music Streamer

Beide apparaten zullen in april dit jaar op de markt komen. De Europese prijzen zijn nog niet bekend, de Amerikaanse bedragen zijn $3.900 voor de Moon 380D DAC en $1.200 voor de Moon MiND Music Streamer.

EDITORS' CHOICE