NIEUWSSonos

Beveiligingsupdate Sonos


Redactie HiFi.nl | 24 januari 2012 | Sonos

Sonos heeft een persbericht verstuurd om de gebruikers te wijzen op de verbetering die zijn uitgebracht hebben voor de beveiliging van het Sonos Wireless HiFi System.

Het beschermen van de (persoonlijke) gegevens van klanten heeft voor Sonos de hoogste prioriteit. De uitgebrachte verbetering voor de beveiliging betreft versie 3.6.1 van de Sonos-software. Je doet er goed aan het systeem zo snel mogelijk bij te werken. Ga daartoe met een Sonos Controller naar Systeeminstellingen en selecteer Online updates.

Met deze update wordt een bug verholpen die in uitzonderlijke gevallen een onbevoegde toegang zou kunnen geven tot de gebruikersnamen en wachtwoorden van services die worden gebruikt met Sonos. Er is op dit moment nog geen bericht ontvangen over klantgegevens die zijn misbruikt. Als je echter bewijs hebt dat iemand ten onrechte toegang heeft gekregen tot je accountreferenties, kun je contact opnemen met de klantenservice van Sonos.

Naast het bijwerken van het Sonos-systeem met deze verbetering van de beveiliging, dien je er ook altijd voor te zorgen dat je verschillende, moeilijk achterhaalbare wachtwoorden gebruikt voor online accounts. Deze tip gaat eigenlijk altijd op.

Overigens moet je er vóór de update van het systeem voor zorgen dat je eventuele wachtrijen met muziek opslaat. Voor aanvullende vragen rond de update, kun je via e-mail terecht bij support@sonos.com.

EDITORS' CHOICE