Monster Cable heette, hebben we de afgelopen jaren herhaaldelijk voorbij zien komen. Zo werd eind 2009 de Solo hoofdtelefoon aangekondigd, zagen we kort erna ook een Limited Edition verschijnen, en maakten we afgelopen zomer melding van de samenwerking met HTC, die het audioproduct in haar smartphones verwerkt en inmiddels een meerderheidsaandeel in Beats heeft.

"/>
 

NIEUWSBeats

No More Beats by Dr. Dre by Monster


Redactie HiFi.nl | 01 februari 2012 | Beats

Monster en Beats Audio stoppen met hun samenwerking met de Beats by Dr. Dre hoofdtelefoons. De partijen hebben namelijk besloten het contract dat later dit jaar na vijf jaar afloopt niet te verlengen, waardoor Beats Audio op zoek moet naar een andere fabrikant. De rechten voor de techniek, het ontwerp en de naam zijn in eigen huis.

De populaire hoofdtelefoons van Beats Audio en Monster, dat voorheen Monster Cable heette, hebben we de afgelopen jaren herhaaldelijk voorbij zien komen. Zo werd eind 2009 de Solo hoofdtelefoon aangekondigd, zagen we kort erna ook een Limited Edition verschijnen, en maakten we afgelopen zomer melding van de samenwerking met HTC, die het audioproduct in haar smartphones verwerkt en inmiddels een meerderheidsaandeel in Beats heeft.

Het product uit de samenwerking tussen Monster en Beats wist het afgelopen jaar maar liefst 53% van de totale markt voor hoofdtelefoons (zo’n 1 miljard dollar) voor zich te winnen, aldus onderzoeksbureau NPD Group. Binnen die markt gaan beide merken het nu tegen elkaar op moeten nemen, aangezien Beats zich verder zal ontwikkelen (op termijn met een andere fabrikant) en haar audioproducten inmiddels ook verwerkt zitten in bijvoorbeeld Hewlett-Packard computers, de Chrysler 300 S Sedan en eerdergenoemde HTC telefoons. Monster op zijn beurt introduceert diverse nieuwe modellen om in de markt voor hoofdtelefoons een stempel te kunnen blijven drukken.

EDITORS' CHOICE