Bower & Wilkins introduceert twee nieuwe Mini Theatre systemen

Redactie HiFi.nl | 13 februari 2012 | Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins Mini Theatre Serie is een van de grootste successen geweest in de wereld van compacte Home Cinema systemen. Sinds de lancering zes jaar geleden heeft dit systeem veel lovende reviews en awards ontvangen. Met de introductie van de MT-60D en de MT-50 tilt Bowers & Wilkins de prestaties van zowel stereo als home cinema naar een nog hoger niveau.

De gloednieuwe Mini Theatre Serie omvat twee systemen: MT-60D en MT-50. De nieuwe M-1 luidspreker vormt de basis van beide speakersystemen. Voor perfecte laagweergave beschikt het MT60D pakket over de nieuwe PV1D subwoofer. Een digitaal platform, verbeterde units en de krachtige 400Watt versterker maken de PV1D tot een van de best presterende subwoofers in zijn klasse. Het MT-50 pakket bestaat net als de MT-60D uit vijf M-1 luidsprekers maar dan in combinatie met de ASW608 subwoofer.

Bowers & Wilkins MT-50

De M-1 luidspreker is intern opnieuw ontworpen en ontwikkeld. Een verbeterde tweeter, nieuwe drive units en zorgvuldig geselecteerde wisselfilters zorgen voor een perfecte spreiding, mooi stereobeeld en indrukwekkende prestaties. Dankzij de verstelbare beugel is deze luidspreker in verschillende posities te bevestigen. De meegeleverde muurbeugel maakt de montage aan zowel wand als plafond mogelijk. Zo wordt de M-1 de perfecte oplossing voor consumenten die een goed klinkende maar compacte luidspreker overwegen.

Bowers & Wilkins PV1D

De PV1D mag gerust de meest succesvolle subwoofer van Bowers & Wilkins worden genoemd. Het revolutionaire akoestische ontwerp van zijn voorganger blijft gehandhaafd maar de nieuwe PV1D stapt over op het bekroonde digitale platform van de DB-1 subwoofer. Deze digitale upgrade zorgt voor nog meer flexibiliteit en instelmogelijkheden. Samen met de verbeterde drive units en versterkers zorgt de PV1D voor een waanzinnige weergave van filmexplosies of subtiele muziekopnamen.

Bowers & Wilkins MT-60D

Een nieuw OLED-display op de PV1D biedt eenvoudige toegang tot het menu. Vier EQ combinaties zijn al ingesteld, waarbij elke instelling de weergave van muziek of film verbetert. Een nieuwe versie van de Bowers & Wilkins SubApp software maakt het mogelijk om de PV1D vanuit uw luisterpositie optimaal in te stellen. Enkel een Windows PC op de PV1D aansluiten via een USB kabel volstaat om alles perfect te regelen.

De M-1, PV1D en de ASW608 zijn te verkrijgen in een compleet MT-60D of MT-50 systeem maar zijn ook per stuk te koop. Alle producten zijn beschikbaar in de fraaie afwerkingen mat zwart of mat wit. Het nieuwe Mini Theatre is vanaf heden te beluisteren bij de gespecialiseerde hifi dealer.

De MT-50 en MT-60D systemen zijn beiden lekker compact, zodat je kunt genieten van een goed geluid, zonder dat de systemen je hele huiskamer domineren. De Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekend. Houd de (onlangs gelanceerde) Nederlandstalige website van Bowers & Wilkins in de gaten voor meer informatie over de nieuwe aanwinsten van de Mini Theatre serie. 

 

Lees de Engelstalige Brochure hier:

MERK

EDITORS' CHOICE