NIEUWSPhilips

Philips introduceert nieuwe Smart LED TV-series


Redactie HiFi.nl | 20 februari 2012 | Philips

Philips introduceert nieuwe Smart LED TV-series; de PFL6007, PFL7007 en de PFL8007 series. Deze tv`s zijn in het bezit van Smart TV-functionaliteit, waarmee gebruikers verschillende infotainmentdiensten kunnen gebruiken. De nieuwe tv’s zijn allemaal geschikt voor 3D-weergave en worden geleverd met 2D naar 3D-conversie. 

Bijna alle tv`s die Philips aankondigt zijn in het bezit van SMART TV functionaliteiten. Philips heeft zijn Smart TV Home Screen onlangs nog verbeterd met een gemakkelijk te gebruiken grafische interface en een uitgebreid dienstenaanbod. Dankzij geïntegreerde WiFi kunnen de tv’s gemakkelijk worden verbonden met het draadloze thuisnetwerk en het internet. De televisie kijker heeft toegang tot een breed scala van apps, online videotheken, mediabliotheken en natuurlijk Uitzending gemist. Je hoeft dus niet achter het kleine scherm van je laptop te kruipen om je favoriete serie terug te kijken. Later dit jaar komen voor de 8000-serie extra functies via download beschikbaar, waaronder bediening en navigatie door middel van de afstandsbediening, en Wifi Smart Screen. Met dit laatste is het mogelijk om digitale TV via de Philips Smart TV te bekijken op een iPad. WiFi Smart Screen zal ook beschikbaar zijn voor de 6000 en 7000 serie.De nieuwe tv’s zijn allemaal geschikt voor 3D-weergave. De 6000 serie is voorzien van een 3D-paneel met passieve polarisatie, terwijl de 7000 en 8000 series gebruikmaken van brillen met actieve ‘shutter’ technologie. Daarbij worden beide ogen telkens afwisselend op hoge snelheid even afgedekt. Alle tv’s worden geleverd met 2D naar 3D-conversie, om 2D-content in real-time te voorzien van diepte. Omdat de 3D-beleving verschilt van gebruiker tot gebruiker, biedt Philips de mogelijkheid om de 3D-diepte aan te passen aan de persoonlijke voorkeur.

En ook gamers kunnen hun lol op. In de Two Player Full Screen Gaming-mode kunnen spelers met Philips 3D-brillen 2D-games voor twee spelers tegelijkertijd in full screen op het scherm spelen. Zonder deze techniek moeten spelers gebruik van maken van een split-screen-weergave. De tv`s beschikken over Ambilight-verlichting. Ambilight stemt automatisch de kleur en de intensiteit van de verlichting af op het beeld dat op de tv wordt weergegeven. Deze lichtgloed wordt ook op de muur achter de TV geprojecteerd. Toestellen uit de 6000 en 7000 series hebben Ambilight-verlichting langs twee zijden, de 8000 serie is zelfs voorzien van Ambilight vanuit drie zijden van de tv. Alle series worden geleverd in diverse formaten.

Kijk voor de verschillende modellen en de technische specificaties op de website van Phillips

MERK

EDITORS' CHOICE