Showindrukken Audio Show Alkmaar 2012


Gastauteur | 24 februari 2012

In aanvulling op ons sfeerverslag van de Audio Show in Alkmaar afgelopen weekend hebben we ook enkele bezoekende lezers gevraagd hun impressie van de show waar we via de Special Page veel aandacht aan besteedden met ons te delen.

Naast het algemene stuk dat we al plaatsten, krijgen we zodoende ook een idee van de individuele indrukken die de gemiddelde bezoeker in het AZ-stadion opgedaan heeft. Bij dezen een aantal hoogtepunten. 

Ik begon bij Audiac waar een indrukwekkende hoeveelheid apparatuur stond opgesteld. Mijn aandacht werd getrokken door de nieuwe Mark Levinson monoblokken. Gecombineerd met grote Vivid luidsprekers gaf dit een mooie demo waar de controle van de ML`s goed te horen was. In deze ruimte ook een theateropstelling met een Arcam 600 en Revel Studio en Ultimo luidsprekers. Kost wat, maar dan heb je ook wel een mooi geluid! Mooi plaatje trouwens ook.

Vivid ((c) Jiri de Büller)

Rondkijkend naar al dat moois berekende ik snel dat er in deze ruimte toch al snel voor 400.000 euro aan spullen stond. Een goed begin van de show...

Bij Hifinesse kwam ik in een demo terecht van Bjorn Bengtson. Hij was ingevlogen uit Zweden en is een vaste gast bij Hifinesse om de Nordost kabels te demonstreren. Het blijft toch opvallend dat er zulke grote verschillen tussen de kabels zijn. De luidsprekers lieten dat overigens perfect horen. In de foyer stond opnieuw Audiac met onder meer Simple Audio. Een nieuw streamingmerk dat multiroom speelt via lichtnet. De Roomplayer was te horen op grote en kleine luidsprekers. En inderdaad, het klonk verrassend goed.

Simple Audio Roomplayer

Verderop in de foyer stond Aspera met de PS Audio-apparatuur. Vooral over de DAC kregen ze veel vragen, maar de powerplants blijven natuurlijk een specialiteit van PS Audio. De monitorspeakers van Transmission Audio stuurden wat relaxte jazzmuziek de zaal in. De koffiedrinkers genoten mee. Geen echte demo hier, maar de man van PS Audio zelf vond zijn plek de beste van de show.

Bij Nutters Audio snel een paar CD`s gescoord. Voor het eerst stonden er dit jaar ook gebruikte klassieke LP`s. Ik kon ze niet weerstaan. Ik realiseer me plotseling dat ik in dit tempo niet de hele show ga zien en besluit om ook de tweede dag terug te komen. Dat geeft rust.

Synthesis A100T

Bij Wim van Kraanen is het altijd genieten. Vorig jaar was hij er wegens ziekte helaas niet bij, maar dit jaar mochten wij weer van zijn kennis en muziekkeuzes op de stand van Analogue Audio genieten. Nu speelde hij met een Tom Fletcher draaitafel en een Synthesis versterker. Af en toe een bijna magisch analoog geluid. Wim doet elk jaar mee in de strijd om The Best Sound of the Show.

Avalon Idea

Bij More Music stond de Avalon Idea centraal in de demo. De bekende Avalon eigenschappen waren goed te horen en er was veel aandacht aan de aankleding van de ruimte besteed. Jammer dat ze op deze show niet meer merken uit hun stal kunnen laten horen. De Aurender server vond ik wel iets heel bijzonders qua gebruiksgemak en kwaliteit. Ook Primare klonk bijzonder, al had de nieuwe voor/eind-combi nog wel wat speeluren nodig om echt tot bloei te komen.

((c) Ivan Modder)

EDITORS' CHOICE