Bijzondere luisteravond bij Remkes beeld & geluid - een impressie


Max Delissen | 28 september 2009

Op 3 september j.l. organiseerde Remkes beeld & geluid in Eindhoven een bijzondere luisteravond om de opening van hun verbouwde winkel extra glans te geven. Een select en gemêleerd gezelschap van belangstellenden schoof die avond aan om twee sessies van bijzondere demonstraties bij te wonen. Ken Ishiwata, Brand Ambassador bij Marantz, opende beide sessies door op zijn eigen, onnavolgbare wijzeover zijn liefde voor muziek als universeel communicatiemiddel en hoogste aller kunsten te vertellen aan het geboeid luisterende publiek. Zijn luistervoorbeelden (grotendeels uit eigen collectie, wat heeft die man veel bijzondere muziek zeg...) waren als altijd verrassend, en de geluidskwaliteit was erg goed.

Dat laatste werd natuurlijk mede veroorzaakt door de fraaie set die voor deze gelegenheid was neergezet. Ken`s eigen jubileumsetje, de KI Pearl, stuurde moeiteloos een set van de net zo zeldzame B&W Diamond Signature luidsprekers aan. Smullen voor audiofielen en muziekliefhebbers gelijk...


Foto met dank aan Frits de With / STS Digital

Na de demo van Ken vertelde Luc van der Heijden van B&W in België het een en ander over de filosofie achter "zijn" luidsprekermerk. Hij werkt al 40 jaar voor B&W. Dat is vrijwel zeker een record in de internationale hifi-handel, en een mooi staaltje van liefde voor het vak, gecombineerd met een rotsvast geloof in het merk dat je vertegenwoordigt. Hij vertelde een met prachtige historische anecdoten en fraaie opnames doorspekt verhaal over het merk en de Signature Diamond luidspreker, maar hij gaf terloops ook nog een paar zeer goede tips voor het beluisteren van luidsprekers in de winkel.


Foto met dank aan Frits de With / STS Digital

Een bloemlezing: "Laat je niet verleiden tot een demo met in de winkel aanwezige audiofiele muziek. Daar luister je thuis ook niet naar. Neem eigen muziek mee". En wat te denken van: "Als een luidspreker "too good to be true" klinkt, dan is dat vaak ook zo". En ook: "Neem eens een stukje op van de radio met alleen een menselijke stem. Vooral mannenstemmen zijn geschikt. Als dat natuurlijk klinkt zal het met de rest van de weergave vaak ook wel snor zitten".

Het was een boeiende en gezellige avond.
EDITORS' CHOICE