NIEUWSPanasonic

Panasonic Blu-ray Home Cinema


Redactie HiFi.nl | 07 maart 2012 | Panasonic

Panasonic introduceert zes nieuwe FULL HD 3D Blu-ray home cinema systemen: de SC-BTT590, SC-BTT490, SC-BTT290, SC-BTT282, SC-BTT190 en SC-BTT182.

Alle modellen beschikken over VIERA Connect, het TV-platform van Panasonic op basis van cloud-technologie, plus een uitgebreid assortiment aan slimme functies zoals Smartphone Remote Control, DLNA-capaciteit, draadloos LAN-capaciteit en Digital Music Connection voor iPods en iPhones.

Heldere surround sound, als in de bioscoop
Het volledige assortiment is standaard voorzien van Cinema Surround technologie, een ultramoderne technologie van Panasonic die een fantastische surround sound produceert die klinkt als in de bioscoop. Een aantal modellen uit het assortiment voor 2012 biedt 3D Cinema Surround; de SC-BTT590, SC-BTT490, SC-BTT290 en SC-BTT190. Hierbij zorgt Panasonic`s eigen Direction Perception Control technologie ervoor dat het lijkt of alle geluiden en effecten vanuit verschillende richtingen komen, waardoor een overweldigende 3D-ervaring wordt gecreëerd.


SC-BTT190

De Anti-Jitter Digital Amplifier, waarover al deze modellen beschikken, is gebaseerd op de Mash geluidsvormende technologie die al jaren wordt toegepast in Panasonic producten en produceert een puur en kristalhelder geluid, omdat het negatieve effect van jitter en vervorming verminderd wordt. Het topmodel, de SC-BTT590, is tevens voorzien van een geavanceerde geluidsverwerkingstechnologie, die in combinatie met de audio-onderdelen (PP-conus van bamboekoolstof, 8 cm Long Stroke Woofer, krachtige magneet en foliecondensator) zorgt voor een hoogwaardig geluid.


SC-BTT590

Daarnaast zijn de systemen voorzien van Digital Music Connection voor iPods en iPhones, dat de vermindering van de geluidskwaliteit minimaliseert zodat favoriete nummers klinken zoals ze zouden moeten klinken.

Slimme functionaliteit
Het assortiment voor 2012 van FULL HD 3D Blu-ray Disc home cinema systemen is voorzien van een uitgebreid pakket slimme en intuïtieve functies. VIERA Connect, het interactieve TV-platform van Panasonic, biedt je op een eenvoudige manier toegang tot een enorm aanbod aan content en diensten, van sport en video-on-demand films tot games en communicatie. Daarnaast is ook verbinding mogelijk met Twitter, Facebook, YouTube en Skype. 

De nieuwe home cinema systemen zijn ook compatibel met Smartphone Remote Control, dat een eenvoudige intuïtieve bediening mogelijk maakt. Hiermee is het mogelijk je home cinema systeem gemakkelijk bedienen door simpelweg op je smartphone of tabletcomputer te tikken of te vegen. Voordat je gebruik kunt maken van deze handige bediening moet je nog wel eventjes de app op je smartphone of tabletcomputer installeren.


SC-BTT282

Het systeem biedt nog meer connectiviteitsmogelijkheden, waaronder de DLNA-functie, waarmee gemakkelijker digitale foto`s, muziek en video`s kunnen worden gedeeld en bekeken via het thuisnetwerk. Men kan ook gebruikmaken van de slimme netwerkfuncties zonder dat een LAN-kabel is aangesloten. De hoofdunit van de SC-BTT590, SC-BTT490, SC-BTT290 en SC-BTT282 is voorzien van een Wi-Fi-systeem, zodat de gebruiker toegang heeft tot content via VIERA Connect en BD-Live zonder dat het home cinema systeem hoeft te worden aangesloten via een LAN-kabel of draadloze LAN-adapter. Voor deze functie is wel een draadloos LAN vereist.  

De SC-BTT590, SC-BTT490, SC-BTT290 en SC-BTT282 beschikken tevens over twee HDMI-ingangen en een HDMI-uitgang waarop een gameconsole en set-top box kunnen worden aangesloten. Aangezien de HDMI-ingangen uitgerust zijn met de functie Standby Pass Through kunnen signalen van de aangesloten apparaten zelfs door het Home Cinema systeem worden doorgestuurd als dit uitstaat.


SC-BTT490

Kijk voor meer informatie op de website van Panasonic. 

HiFi.nl heeft ook een Beeld Special

EDITORS' CHOICE