NIEUWS

Xbox 360 vooral gebruikt voor streaming


Redactie HiFi.nl | 29 maart 2012 | Fotografie

Amerikaanse gebruikers van de Xbox 360 wenden de mediaspeler voornamelijk aan voor het streamen van media. Gemiddeld besteden ze 84 uur per maand op Xbox LIVE.

Iets meer dan de helft van die tijd wordt gebruikt voor streaming media. Dat blijkt uit onderzoek van de krant L.A. Times. De Xbox 360-console wordt in de Verenigde Staten vooral gebruikt om content te bekijken via film- en sportdiensten zoals Netflix, ESPN en Hulu. Vergeleken met vorig jaar is het gebruik hiervan met dertig procent gestegen, aldus de krant. 

De verwachting is dat het streamen van media via de Microsoft-console dit jaar nog verder gaat toenemen. Via de 360 krijgen Amerikaanse gebruikers binnenkort toegang tot HBO Go, Major League Baseball en Xfinity. 
Cijfers over het streaminggedrag in Nederland en België zijn niet bekend. De cijfers zijn naar alle waarschijnlijkheid significant lager dan in Amerika. Via de Benelux-versie van Xbox LIVE zijn alleen films en gameclips te bekijken. Televisieservices als HBO Go, ESPN en Hulu zijn niet in de Benelux beschikbaar.

Gameconsoles worden al lang niet meer alleen voor gamen gebruikt. Zo kan de Playstation 3 bijvoorbeeld als Blu-ray speler dienen en kun je met veel moderne gameconsoles zoals de Nintendo Wii, de Playstation 3 en de Xbox 360 op internet surfen en media streamen.

EDITORS' CHOICE