NIEUWSHolborne

Jubileumshow Audio Selectief

De traditie van Audio Selectief om ieder jaar een hifishow te geven waar analoge weergave de boventoon voert zal ook dit jaar worden voortgezet. Maar 2012 biedt meer, want het is inmiddels 25 jaar geleden dat Audio Selectief haar deuren opende.

Voor de jubileumshow op vrijdag 20 en zaterdag 21 april zijn er weer enkele importeurs uitgenodigd. Zo komt de eigenaar en ontwerper Rainer Müller van het Zwitserse Holborne met hun robijn gelagerde, magneet ondersteunde en tape aangedreven draaitafel Holborne Analog II. Deze draaitafel zal tijdens de show zijn voorzien van een speciale APS voeding, een Holborne Dualpivot MKII arm en een Holborne Phono1 phonovoorversterker.

Ook Goldenote en Blacknote worden weer vertegenwoordigd door Maurizio Aterini. Hij zal gaan demonstreren op de gelimiteerde en zeer speciaal uitgevoerde Goldenote Valore `Italian Job`. Maurizio demonstreert hem zelf in combinatie met een nieuwe Goldenote Micro set bestaande uit een Goldenote PH-7 phono voorversterker, een Goldenote HP-7 voorversterker en twee Goldenote M-7 mono eindversterkers. De luidsprekers zullen naar alle waarschijnlijkheid Isophon Vescova`s worden.

Daarnaast zal ook Thomas Woschnick van het Duitse platenspelermerk TW Acustic aanwezig zijn en een nieuwe Raven draaitafel onthullen, hoewel de officiële onthulling pas in München zal zijn, een paar weken later.

Verder heeft Lyra gezorgd dat tijdens de show haar nieuwe high-end Atlas element kan worden beluisterd. Dit low-output MC-element is als eerste element ter wereld opgebouwd met een asymmetrische body.

Ook Monitor Audio is aanwezig met de GX-50 en GX-200 uit de Gold serie. Deze luidsprekers worden aangestuurd met een Leema Elements versterker. Als bron worden uit de Leema Elements-serie de Phono-pre, CD-speler en DAC gebruikt. Het analoge gedeelte bestaat uit de Transrotor Rondino FMD (Full Magnetic Drive) met SME arm en een Transrotor Dark Star Reference. De set wordt neergezet op een Custom Design Milan Hi-fi rack. De bekabeling is van Vertere Acoustics. En misschien is Roksan-ontwerper Touraj Moghaddam ook weer aanwezig…

Top Hifi zal de nieuwe Oracle Delphy Paris tonen. Waarschijnlijk is het element dat in Sneek gebruikt wordt een Oracle Paris element, waarbij ook importeur Jan- Kees Harteveld aanwezig is.

Verder is ook Latham Audio aanwezig met haar Well Tempered Lab in combinatie met Dynavector elementen. Ed Verkerk zal hierbij de nieuwste en meest luxe draaitafel tonen.

Ook het merk Manger is een bekende verschijning op de Audio Selectief analoge show. Dit jaar staat de actieve versie van de Manger in het middelpunt van de belangstelling.

Een ander vertrouwd gezicht tijdens deze shows is natuurlijk Gerrit Nutters van Nutters Audio. Natuurlijk neemt Gerrit weer veel vinyl mee, waaronder de laatste titels van de audiofiele merken Mobile Fidelity Sound Lab en Speakers Corner Records. Maar ook voor Kimber Cable, WBT, Oyaide en diverse (schoonmaak-) accessoires zal Nutters Audio de bezoekers van informatie kunnen voorzien.

Bovenop al dit moois waar bezoekers die afreizen naar Sneek van kunnen genieten, is Audio Selectief ook jarig. Daarom organiseren zij een prijsvraag voor de bezoekers van de jubileumshow. De winnaars maken kans op maar liefst 25 prijzen, waarbij de hoofdprijs een complete luxe draaitafel van Goldenote zal zijn! En tijdens de show zullen er diverse showaanbiedingen in onze winkel te vinden zijn.

Zet 20 en 21 april dus in de agenda en reis af naar Sneek. Staat de agenda al vol? Houd dan HiFi.nl in de gaten, want natuurlijk doen wij uitgebreid verslag van het evenement. 

EDITORS' CHOICE