NIEUWSSony

Sony Blu-rayspelers met dualcore-processor


Redactie HiFi.nl | 25 april 2012 | Fotografie | Sony

De nieuwe Blu-rayspeler van Sony is voorzien van een dualcore-processor. De BDP-S790 kan films opwaarderen naar Digital Cinema 4K resolutie, afgeleid van de huidige 4K digitale bioscoopnorm, de volgende generatie High Definition.

Het nieuwe formaat biedt een resolutie die meer dan vier keer beter is dan de huidige Full HD, momenteel het scherpste beeld op videogebied. Dit apparaat is dus voornamelijk geschikt voor de echte home-entertainment liefhebber die al een ‘4K’-televisie of projector in huis heeft. Door de dualcore-processor is omzetten van 2D blu-ray naar 3D mogelijk.

De blu-rayspeler is verder uitgerust met wifi. Derk Tiggeloven, Brand & Business Manager Home Audio Video, Sony Benelux: “Het gaat niet langer alleen om je kostbare dvd- of Blu-ray Disc-collectie. Mensen genieten steeds meer van online content. Bovendien willen ze dat het er beter uitziet en klinkt dan op hun pc. Een YouTube-filmpje op het grote scherm kijken of luisteren naar muziek; met de laatste modellen ervaar je al je favoriete content gemakkelijker en in een betere kwaliteit dan ooit tevoren.”

Het apparaat komt medio mei op de markt. In de VS zal het apparaat 250 dollar kosten, de Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Kijk ook eens op onze Beeld Special

EDITORS' CHOICE