Serenity) The Avengers."

"En geef ze eens ongelijk. Naast een uitzonderlijk sterke cast, met onder meer Chris Hemsworth, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson en Chris Evans, is Marvel al sinds het verschijnen van de eerste Iron Man in 2008 bezig om minutieus de spanning op te voeren door naast nog een tweede deel Iron Man ook Captain America en Thor vorig jaar in hun eigen films aan het grote publiek voor te stellen en de films onderling nog eens te verbinden door kleine snippets na de aftiteling. Het is niet voor niks dat je Marvel met de `M` van marketing schrijft. Die jongens weten hoe het spelletje gespeeld dient te worden." Lees de hele recensie hier

"/>
 

NIEUWS

Filmpjekijken weektip: The Avengers


Redactie HiFi.nl | 26 april 2012 | Fotografie

Een `absolute must-see` in de filmtip deze week; The Avengers. "Als er een film is die al maanden-, misschien zelfs jarenlang tot de verbeelding spreekt en die fans over de hele wereld behoorlijk opgepompt weet te krijgen, dan is het Joss Whedon`s (Serenity) The Avengers."

(klikbaar voor groter formaat en foto-album)

"En geef ze eens ongelijk. Naast een uitzonderlijk sterke cast, met onder meer Chris Hemsworth, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson en Chris Evans, is Marvel al sinds het verschijnen van de eerste Iron Man in 2008 bezig om minutieus de spanning op te voeren door naast nog een tweede deel Iron Man ook Captain America en Thor vorig jaar in hun eigen films aan het grote publiek voor te stellen en de films onderling nog eens te verbinden door kleine snippets na de aftiteling. Het is niet voor niks dat je Marvel met de `M` van marketing schrijft. Die jongens weten hoe het spelletje gespeeld dient te worden."

Lees de hele recensie hier 

(klikbaar voor groter formaat en foto-album)

Ook een `arthouse`-tip deze week: het Israëlische Footnote, dat afgelopen februari meedeed voor Beste Buitenlandse Film bij de Oscars. "Zoon tegen vader, vader tegen zoon. En tegelijkertijd professor tegen professor. Het lijkt een simpel concept, makkelijk bijna. Men neme een familieconflict en gooit er nog wat professionele jaloezie bij. Lekker smeuïg ook. Al is Footnote toch niet echt smeuïg te noemen. Wel hard, eerlijk en af en toe bijzonder komisch."

Lees de hele recensie hier

En uiteraard ook de trailer(s) voor The Avengers, inmiddels in de bios; 

EDITORS' CHOICE