NIEUWSApple

Apple iPad app als afstandsbediening

Als het aan Veronica Magazine ligt, kan de reguliere afstandsbediening binnenkort de prullenbak in. Het magazine onderzoekt namelijk hoe haar eigen iPad app kan worden ingezet als primaire afstandsbediening voor televisie.

Hiervoor houdt het tijdschrift met een kabelbedrijf in het oosten van het land een proef. De iPad software is zo omgewerkt, dat abonnees van de kabelaar hun eigen afstandsbediening kunnen weggooien. De Veronica-app neemt die functie namelijk over. De samenwerking betreft vooralsnog een proef om de technische grenzen van de app te onderzoeken. De uitgebreide tv-gids werd in vijf weken honderdduizend keer gedownload naar iOS- en Androidtoestellen. De test op tv moet laten zien hoe kijkers de app gaan gebruiken als ze hem op een groot scherm kunnen gebruiken.

Concreet houdt het in dat de kleine kijkersgroep hun abonneegegevens op de app invoert. Vervolgens kunnen gebruikers de programmagegevens op de Appletablet gebruiken om te kiezen welk programma op welke zender ze willen zien.

Gebruikers van de app laten weten met Likes op Facebook en beoordelingen in de gids welke programma’s hen interesseren. Die informatie gebruikt Veronica Magazine vervolgens om een gepersonaliseerde programmagids te presenteren.

HiFi.nl heeft de Meimaand omgedoopt tot Beeldmaand
Lees er hier meer overof kijk op onze redactionele Beeld Special

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Dali Phantom S-280: high-end in de muur
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  DIRAC: wat is het en wat maakt deze software zo goed
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  OPPO Sonica DAC
  Review
  lees meer »