NIEUWSLinn

Linn Majik DSM nu uitgerust met HDMI


Redactie HiFi.nl | 03 mei 2012 | Linn

Linn heeft nu ook in de Majik lijn een DSM product uitgebracht met HDMI ingangen. Ten opzichte van de Akurate DSM en Klimax DSM heeft de Majik DSM ook een uitstekende eindversterker aan boord. Zo ben je met een enkel apparaat klaar voor nu en de toekomst.

Het doel van de DSM systemen? Alles waar je thuis naar luistert, beter laten klinken. De DSM producten, die zowel in de MajikAkurate als Klimax lijn verkrijgbaar zijn, vormen streamer en voorversterker ineen en zijn naast analoge en digitale ingangen dus nu allen uitgerust met HDMI ingangen. Verder kunnen ze met een simpele applicatie, genaamd Songcast, dienen als ontvanger voor al het geluid vanaf de PC en Mac. Denk hierbij aan Spotify, iTunes, YouTube Last FM etc. Zelfs het geluid van een iPad/iPhone/iPod Touch wordt wireless weergeven.  


De HDMI ingangen accepteren ook een 3D signaal en ze zijn in staat om de voorste 2 kanalen uit het signaal te filteren en de andere kanalen door te sturen voor verdere verwerking door surround processor/receiver. Zo kunnen de DSM apparaten perfect gebruikt worden in een gecombineerd stereo/surround systeem.

Maar even een stap terug... Waar staat DSM voor? De DS in DSM staat voor Digital Streaming en geeft aan dat het netwerk de voornaamste bron is voor de DSM producten. De M is zowel simpel als revolutionair vernieuwend en staat hier zoals eerder genoemd voor een scala aan mogelijkheden:
voor Muziek: van MP3 tot `Studio Master`, DSM systemen zijn geschapen voor muziek.
M voor Movies & TV: sluit uw Blu-ray speler, DVD-speler, set-top box of TV aan en hoor wat een verschil Linn maakt in de kijkervaring. Dit kan zelf via HDMI (Akurate en Klimax DSM).
M voor Multi-source: naast alle analoge en digitale ingangen laat de netwerkingang je genieten van alle mogelijke muziek op welke computer in het netwerk dan ook – bedraad of wireless. Van iTunes tot Spotify, van een iPlayer tot YouTube, Internet radio of live-concerten; dankzij Songcast kan alles dat wordt afgespeeld op PC of Mac worden beluisterd op een DSM systeem.
M voor Mobiel: een vriend langs met een iPad of iPhone? Hij kan zijn muziek direct naar het DSM systeem sturen.
M voor Multi-room: omdat DSM systemen zijn ontworpen met het oog op multiroom, kan met Songcast alles dat op een DSM systeem speelt (dus ook iedere analoge bron) via het netwerk worden afgespeeld op ieder ander DS apparaat waar dan ook in huis.
M voor Multi-user: de open netwerk benadering betekent dat DSM systemen kunnen worden gebruikt door het hele huishouden, dan wel met gezamelijke of individuele muziekbibliotheken, welke combinatie van besturingsapparaten ook en met onafhankelijke of juist simultane `streams` door het gehele huis.

 

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Linn.


EDITORS' CHOICE