Hoofdtelefoonversterkers op High End 2012

ADL staat voor Alpha Design Labs en is een onderdeel van Furutech. Zij presenteerden tijdens High End München 2012 o.a. de Cruise en Stride hoofdtelefoonversterkers. Het belangrijkste item van de show was de nieuwe Esprit, een DAC en ADC digitale versterker. Allemaal bedoeld om van muziek luisteren met je koptelefoon een high end ervaring te maken.

HiFi.nl berichtte eerder over de ADL Cruise. Deze portable hoofdtelefoonversterker pas perfect in handpalm. Hij is gemaakt van Carbon Fiber en roestvrij staal, weegt minder dan 200 gram en heeft een speeltijd van circa 80 uur. De Cruise zorgt ervoor dat elke portable speler een betere geluidskwaliteit heeft. Hij is ook voorzien van een USB-ingang.



Volgens ADL is de Esprit het belangrijkste item van de show. De Esprit is een compacte DAC / voorversterker die kan opnemen en afspelen van de harde schijf in zowel analoog als digitaal. Hij werd tijdens de CES 2012 geïntroduceerd. Voor de A/D omzetting is de Asahi Kasei AK5385B 24-bit/192kHz converter toegepast met Enhanced Dual-bit architectuur. ADL omschrijft het geluid zelf als transparant, vloeiend en tastbaar. De Esprit is binnenkort beschikbaar voor 960 euro.



Op High End 2012 vind je ook de ADL GT40, die HiFi.nl eerder aan de tand voelde in deze recensie. De conclusie: ‘Universeel en multifunctioneel zijn de woorden die van toepassing zijn op de ADL ( by Furutech) GT40 USB-DAC. Voor zover mij bekend is er geen andere fabrikant die een USB DAC, A/D-D/A-converter, phonotrap en hoofdtelefoonversterker combineert in één enkel apparaat.’ Geen wonder dus dat de ADL GT40 werd verkozen tot Product of the Year.



ADL liet weten dat er een nieuwe hoofdtelefoonserie aan komt, maar dat is voor de volgende beurs. Meer weten? Neem dan contact op met een van de ADL/Furutech dealers.

Volg hier de laatste ontwikkelingen van High End München 2012.


EDITORS' CHOICE