Boston en Denon primeurs

Boston nam het nieuwste van het nieuwste mee naar High End München 2012. Wij stellen u voor: de nieuwe M-Serie, de grote broer van de A-serie. De speakers uit de nieuwe M-serie werden gedemonstreerd met de nieuwe Marantz SA-11S3 en de nieuwe Marantz PM-11S3 geïntegreerde versterker. 

De nieuwe M-Series zal bestaan uit de boekenplankmodellen M25, M26 en de vloerstaanders M340 en M350. Naast deze modellen worden er ook nog een Center speaker (MCC) geintroduceerd en een Subwoofer (MSUB) en Surround luidsprekers (MSUR). Met de M360 werd uitgebreid gedemonstreerd met bovengenoemde apparatuur van Marantz. Veel informatie heeft Boston Acoustics nog niet naar buiten gebracht, maar dankzij de foto’s kun je de M-serie al wel vast bekijken.


Foto: Boston M25

We zijn benieuwd of de M-serie net zo’n succes zal worden als de A-serie. Deze serie was volgens de recensent een echte Geheimtipp. De M-serie wordt nu al de grote broer van de A-serie genoemd. Zal groter in dit geval ook beter betekenen? Wij houden in ieder geval de website van Boston Acoustics in de gaten voor meer nieuws. We spotten trouwens ook de Soundware, die we onlangs aan de gelukkige winnaar mochten geven.


Foto: Boston M360

Er werd ook gedemonstreerd met de Boston A-serie in combinatie met Denon DBP-2012-UD (blu-ray speler) en AVR-4311 (A/V receiver). De Denon AVR-4311 heeft veel mogelijkheden: ingangen voor iPod, netwerk streaming en de nieuwste HDMI interface (7 ingangen, 2 uitgangen). Daarnaast biedt hij 3D ondersteuning. De Denon DBP-2012-UD is voorzien van 7.1 analoge uitgangen met een volledige decodering van Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. En je kunt hem ook gebruiken als CD-speler, want hij heeft een 2-kanaals een 2-kanaals analoge uitgang die is uitgerust met high-bit D/A omzetters (32bit/192kHz).


Foto: Denon DBP-2012-UD en AVR-4311

Eerder bespraken we de Denon Cocoon, je leest er hier alles over. Er waren ook andere modellen te zien die in de Effenaar gepresenteerd werden, waaronder de RCD-N7, AVR-1713, PMA-2010AE. Daar kun je meer over lezen in het verslag van de Denon presentatie in de Effenaar in Eindhoven.


Foto: PMA-2010AE

Denon heeft ook een Special Page op HiFi.nl en er is een Boston Acoustics Special Page.

Volg hier de laatste ontwikkelingen van High End München 2012.

EDITORS' CHOICE