Avantgarde XA Series in München

Het gerenommeerde Avantgarde Acoustics was afgelopen weekend in München aanwezig met de nieuwe XA versterkers. ‘Rethinking the established’, zo benaderde het merk de innovatieve ontwikkelingen van de XA-serie. We namen een kijkje. 

De Avantgarde XA versterkers zijn niet voor iedereen een primeur. Als je in maart onze agenda in de gaten gehouden hebt en op zaterdag de 24ste in de buurt van Buren kon zijn, heb je wellicht als een kennis gemaakt met de nieuwe serie: tijdens de Benelux-primeur bij Audio-Life.

De Avantgarde XA-series omvat een totaal nieuw concept analoge versterkers waarbij alle aandacht is uit gegaan naar het oplossen van fundamentele problemen (in conventionele versterking).

Het is niet deze ambitie die de versterkers uniek maakt, maar de radicale aanpak die erbij gekozen is. Het resultaat zijn de XA-PRE Amplifier (met batterijvoeding) en XA-POWER Amplifier. Op de website van Avantgarde Acoustics kun je er alles over lezen.

Bij de presentatie in München werd de techniek en vooral de filosofie achter de XA-Series in een mooie brochure uitgelegd. We zouden deze (deels) kunnen vertalen en hier delen, maar vonden het verhaal ook in video-vorm. Zie onder!

EDITORS' CHOICE