NIEUWSPioneer

Pioneer lanceert nieuwe 3D-Blu-rayspeler

Pioneer lanceert een nieuwe 3D-Blu-rayspeler voor smartphonegebruikers die willen genieten van de muziek en filmpjes van hun mobiele toestel. De BPD-150 combineert 3D-weergave met een brede waaier van opties, draadloze verbindingsmogelijkheden, streaming van beeld en geluid van YouTube en toegang tot fotoalbums op Picasa.

Ronald De Wilde, PR Manager bij Pioneer Benelux, licht de mogelijkheden van dit nieuwe toestel toe: “De BDP-150 3D-Blu-rayspeler geeft de content van de smartphone in de hoogst mogelijke kwaliteit weer. Doordat dit toestel tal van bestandstypes aankan, is het de perfecte aanvulling op elke thuisbioscoop en elk audiosysteem.”

Content- en netwerkopties 
De nieuwe Pioneer BDP-150 legt eenvoudig verbinding met een lokaal netwerk of het internet, waardoor je toegang krijgt tot heel wat nieuwe content. Het toestel beschikt over een ethernetpoort (voor een ‘normale’, bekabelde verbinding) en kan via de optionele Pioneer AS WL300 (een draadloze LAN-adapter) eenvoudig geïntegreerd worden in een draadloos thuisnetwerk.

De Pioneer BDP-150 beschikt over DLNA, zodat je geluidsbestanden, filmpjes en foto’s kunt afspelen of bekijken van op een netwerk-Mac, -PC of mediaserver. Ook content op een smartphone of tablet kun je via het mobiele toestel zelf naar de speler sturen.

De BDP-150 kan Blu-ray Discs, dvd’s, cd’s en SACD’s afspelen. Bovendien is hij compatibel met de meest gangbare beeldformaten, zoals 3gp (specifiek voor smartphones), Flash video, DivX, DivX Plus HD en MKV. Al deze bestandtypes kunnen eveneens worden afgespeeld via een USB en van een compatibele netwerk-Mac, -PC  of mediaserver. Ook op geluidsvlak worden de belangrijkste formaten ondersteund: van WMA tot MP3, AAC en de lossless audiocodec FLAC. Dankzij de vertrouwde interface van de speler kunnen gebruikers ook heel eenvoudig genieten van filmpjes op YouTube en fotoalbums op Picasa.

Wisselwerking met home cinema van Pioneer
De BDP-150 is de ideale aanvulling op de nieuwste generatie Pioneer AV-receivers. Wanneer je deze Blu-rayspeler via HDMI aansluit op een recente AV-receivers, maakt hij de thuisbioscoopervaring pas echt door de geluids- en beeldkwaliteit van gecomprimeerde bestanden op een Mac, PC of het internet naar een hoger niveau te tillen. Bovendien zijn beide toestellen erg eenvoudig te bedienen dankzij de gratis apps van Pioneer.

Sound Retriever Link en Stream Smoother Link sturen de relevante geluids- en beeldgegevens van de bron door en stellen een compatibele Pioneer AV-receiver in staat om deze functie te activeren. De Sound Retriever-optie verbetert gecomprimeerde geluidsbestanden door ontbrekende data te herstellen. Stream Smoother tilt gecomprimeerde videobestanden naar een hoger niveau, met meer gedetailleerde en fijnere beelden als resultaat. De Stream Smoother-technologie komt van pas bij videobestanden met een lage bitrate, die oorspronkelijk bedoeld waren voor kleine schermen zoals smartphones.

Met de nieuwe Pioneer iControlAV2012 App krijg je op je smartphone nog meer controle over je Blu-rayspeler. Dankzij deze apps kun je menu’s openen, de cursor besturen en standaardbedieningen uitvoeren, zoals afspelen, stoppen, vooruitspoelen en terugspoelen. Beide apps zijn gratis verkrijgbaar voor de iPhone, iPad en iPod touch in de App Store. Android-gebruikers kunnen gratis een aparte app downloaden via Google Play.

De BDP-150 Blu-rayspeler is vanaf juni te koop voor een gemiddeld vastgestelde verkoopprijs van 199 euro. 

Het is de hele maand Beeldmaand op HiFi.nl! Je vindt de items dagelijks op de voorpagina, op onze Beeld Special, en via de tag Meimaand Beeldmaand.


EDITORS' CHOICE