NIEUWS

Filmpjekijken weektip: The Dictator

Een beetje een makkelijke deze week, want weliswaar de grootste titel die vandaag in première gaat, maar (zeer) waarschijnlijk niet de beste film van deze week. Toch gaan we `m bij dezen tippen, want het is waarschijnlijk wel de lolligste; The Dictator.

Sacha Baron Cohen speelt General Aladeen, een rijke en meedogenloze dictator die gegijzeld wordt. Hij wordt vervangen door een naïeve geitenherder, die als twee druppels water op hem lijkt. Met de hulp van Zoey (Anna Faris), een mooie vrijgevige eigenaresse van een Zen Shop, probeert Aladeen zijn macht terug te krijgen. Hij moet koste wat het kost voorkomen dat zijn land in verkeerde handen valt. Tot zover een uiterst dun verhaal natuurlijk, maar Baron Cohen`s komedies moeten het zelden van plot hebben.

Klikbaar voor groter formaat

"Waar Borat en Brüno de (Amerikaanse) kijkers een onthullende spiegel voorhouden van wie ze zijn en wat ze doen, slaat The Dictator een andere richting in. Charles hangt de film op aan de actualiteit en wel aan de wanorde in het Midden-Oosten. De vanuit de volksmassa opborrelende Arabische Lente bracht diverse autoritaire regimes ten val, zoals in Libië met Kadaffi en in Egypte met Moebarak. Voor wie onbekend is met Charles zijn werk: het basisidee is dat Sacha Baron Cohen in een andere gedaante probeert om over onderwerpen als deze mensen te choqueren." Lees hier de hele recensie.

Klik op de foto voor de volledige recensie

Het is de hele maand Beeldmaand op HiFi.nl! Je vindt de items dagelijks op de voorpagina, op onze Beeld Special, en via de tag Meimaand Beeldmaand.

EDITORS' CHOICE