NIEUWSLG

LG introduceert dunste OLED-tv


Redactie HiFi.nl | 24 mei 2012 | Fotografie | LG

LG Electronics heeft de nieuwe televisies voor 2012 geďntroduceerd, waaronder ’s werelds dunste 55 inch OLED-tv. Daarnaast werden de CINEMA SCREEN Design televisies en de 84 inch UD 3D-tv’s gepresenteerd.

LG is daarmee de eerste in Europa die de OLED-televisie introduceert. LG heeft de ambitie om dé marktleider te worden in de opkomende OLED-markt, verklaart de CEO van het bedrijf.

In tegenstelling tot andere OLED-tv’s beschikt de OLED-tv van LG over de 4-Color Pixel- en Color Refiner-technologie. 4-Color technologie houdt in dat naast de standaard kleuren rood, groen en blauw ook gebruik wordt gemaakt van een witte subpixel om de kleurweergave te optimaliseren. Deze techniek staat bekend onder de naam WRGB technologie. De toevoeging van een vierde subpixel verhoogt de helderheid en levert de meest zuivere kleuren.

De Color Refiner verbetert de kleurconsistentie en -precisie, wat volgens LG resulteert in beelden die levendig en natuurlijk zijn. Het scherm biedt volgens de elektronicafabrikant een kijkervaring zonder vervorming of een verlies aan contrast, ongeacht het omgevingslicht of de kijkhoek. Het scherm biedt een hoge contrastratio en een ongekende beeldverversingssnelheid van 0,02 ms. Dat is meer dan honderd keer sneller dan bij traditionele beeldschermen, waardoor een kristalheldere weergave ontstaat van snelle bewegingen zonder doorlopende kleuren.

Flinterdun design
De 55 inch OLED-televisie is flinterdun - 4 millimeter om precies te zijn - en strak van design, doordat er geen lamp of extra backlight nodig is om beelden te produceren. De Paper Slim-tv is olicht, zodat deze vrijwel onopvallend aan de muur bevestigd kan worden. De rand van scherm is slechts 1 mm.

 

3D & Smart TV
Zowel de OLED televisie, als de CINEMA SCREEN Design en UD 3D televisies bezitten CINEMA 3D-technologie en Smart TV-functies. Dankzij 3D Depth Control kunnen gebruikers zelf de diepte van het 3D effect aanpassen. Door de 2D-naar-3D converter kan alle 2D-content in 3D beeld worden omgezet met één druk op de knop. Via de Smart TV-functie van het toestel heb je toegang tot meer dan 1.200 apps, waaronder LG’s 3D World, dat veel 3D programma’s biedt. De televisie kan door Smart Share Plus worden verbonden met andere apparaten, zoals laptops, smartphones en tablets.

De LG OLED-tv is in eerste instantie in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar in een aantal Europese landen. In de tweede helft van het jaar zal de productie en verkoop worden uitgebreid. De CINEMA SCREEN Design televisies zijn vanaf nu beschikbaar in de Benelux vanaf € 899,-. De UD 3D televisies zullen in het laatste kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn in een select aantal Europese landen.

Het is de hele maand Beeldmaand bij HiFi.nl, kijk op onze Beeld Special voor al het nieuws. 

EDITORS' CHOICE