NIEUWS

Filmpjekijken weektip: Prometheus


Redactie HiFi.nl | 31 mei 2012

Hoe kunnen we deze week een andere film tippen dan Ridley Scott`s Prometheus? De terugkeer naar het genre dat hij met Alien en Blade Runner zelf groot maakte, is an sich al een reden voor de nodige aandacht. Nu blijkt dat zijn nieuwste sci-fi spektakel een lovende recensie heeft gekregen, is het aanraden van de film die vandaag in première gaat helemaal terecht.  

In Prometheus ontdekt een team van onderzoekers een aanwijzing naar de oorsprong van de mens op aarde. In de donkerste uithoeken van het heelal moeten zij een angstaanjagende strijd aangaan om de mensheid te redden.

(klikbaar voor groter formaat & foto-album)

"SF-harten gingen sneller kloppen toen bekend werd dat één van de meesters van het genre terug keerde. Ridley Scott vestigde zijn naam in de science fiction horror met Alien (1979). Speculaties begonnen meteen, het zou een sequel worden, of een prequel. Het werd uiteindelijk Prometheus. Aan Scott de taak om die verwachtingen in te lossen.Lees de hele recensie hier.

"Prometheus mag met recht in één zin worden genoemd met Alien en Blade Runner. Door het visuele spektakel, het goede spel van alle acteurs en het sterke verhaal heeft regisseur Ridley Scott van zijn terugkeer naar een genre dat hij heeft helpen opzetten een instant klassieker gemaakt." Lees de hele recensie hier

Kijk voor al het Beeld nieuws in de Meimaand Beeldmaand op onze Beeld Special

EDITORS' CHOICE