NIEUWS

Omzet digitale muziek overstijgt fysieke geluidsdragers

De BBC maakt bekend dat er in Groot-Brittannië in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst meer omzet is gemaakt uit digitale downloads en streams dan uit fysieke geluidsdragers. De digitale markt is goed voor 55,5% van de totale omzet van 194 miljoen euro. De verkoop van fysieke geluidsdragers daalde met 15%.

De cijfers zijn vrijgegeven door de British Phonographic Industry (BPI). Hoewel de omzet van fysieke geluidsdragers zoals cd’s en lp’s in het eerste kwartaal van dit jaar daalde met 15%, steeg de totale omzet van de muziekmarkt met 2,7%. De oorzaak? De grote stijging van digitale downloads en streams.



Bijna een derde van alle verkochte albums in Groot-Brittannië in het eerste kwartaal van dit jaar werd digitaal aangeschaft. De digitale markt is verantwoordelijk voor 55,5% van de totale omzet van 194 miljoen euro. BPI chief executive Geoff Taylor ziet deze ontwikkeling als een mijlpaal in de evolutie van de muziek industrie. De verkoop van fysieke geluidsdragers bracht ruim 86 miljoen in het laadje. Hier kun je er meer over lezen.


EDITORS' CHOICE