NIEUWS

Filmpjekijken weektip: Cosmopolis

Zoals we vorig week niet om Ridley Scott`s nieuwste heen konden, zo zijn we nu haast wel verplicht om het laatste werk van David Cronenberg te tippen. Zijn Cosmopolis gooide hoge ogen in Cannes afgelopen maand, en wordt ook door de recensent van Filmpjekijken goed ontvangen. 

In Cosmopolis reist multimiljonair Eric Packer (Robert Pattinson) door Manhattan in een poging om zijn haren te laten knippen. In de chaos die op zijn pad komt – waaronder een presidentiële stoet, gewelddadige antiglobaliseringsprotesten en de begrafenis van een beroemdheid – maakt hij enkele verkeerde beslissingen.

(klikbaar voor groter formaat & foto-album)

Hij heeft zojuist, als één van de grootste zakenmannen van Wall Street, zijn totale vermogen ingezet op de daling van de Japanse Yen. Ook een verkeerde beslissing: terwijl de minuten wegtikken, stort zijn imperium langzaam in. Cosmopolis is, zoals die eerste zinnen al doen vermoeden, een bizar verhaal en een meeslepende rit door Manhattan, waarbij de hoofdpersoon in enkele bizarre situaties terecht komt en langzaam de grip op de realiteit verliest. 

"Cronenberg bewijst met Cosmopolis wederom wat een geweldig regisseur hij is. Hij is niet gericht op het voortbrengen van een blockbuster, maar vooral op het leveren van kwaliteit. Ook nu is dit weer het geval, en Cosmopolis zal ongetwijfeld de harten van menig filmliefhebber sneller doen kloppen." Lees de volledige recensie hier.

EDITORS' CHOICE