NIEUWSAudioQuest

AudioQuest primeur bij Unique Music


Redactie HiFi.nl | 18 juni 2012 | AudioQuest

Voor het eerst gespot in München en nu te bewonderen bij Unique Music; de meest portable DAC van AudioQuest. De DragonFly is een externe geluidskaart op USB met de mogelijkheid om rechtstreeks een hoofdtelefoon of actieve speakers op aan te sluiten. Goed geluid van je laptop of pc naar hoofdtelefoon of luidspreker, dat is het doel van de DragonFly.

Een geluidskaart in je computer die de data naar de hoofdtelefoon stuurt, is in principe al een voorbeeld van een DAC; er is echter een veel betere audioweergave mogelijk met een DAC die voor dat doel gebouwd is. Een voorbeeld van zo`n DAC is de DragonFly van AudioQuest, de standaard formaat USB-stick converter die de inferieure kwaliteit van je geluidskaart omzeilt en van iedere computer een hifi bron maakt, tot 24-bit/96kHz.


De DragonFly maakt gebruik van een 24-bit ESS Sabre conversion chip, die je doorgaans in de betere CD- en Blu-rayspelers vindt. De USB ondersteunt asynchroon klasse 1 data transfer met een resolutie van 24 bits en een bandbreedte van 96 kHz. Jitter wordt geminimaliseerd door gebruik te maken van een Dual Master Clock systeem. De volumeregeling gebeurt in 64 stappen en kan ook fixed worden ingesteld voor gebruik op een receiver of voorversterker.

Je kunt de DragonFly nu bewonderen bij Unique Music. Wellicht ook een leuk vaderdagcadeau.

Unique Music
G. H. Hoijtinkstraat 40
1827 PP Alkmaar
T: (06) 38 27 66 77
E: info@uniquemusic.nl
Website

HiFi.nl bekeek de DragonFly tijdens High End München 2012. Hij is afgelopen week op onze redactie geland en we hopen snel met een review te komen. To be continued dus… Meer AudioQuest nieuws vind je op de AudioQuest special Page.

 

MERK

EDITORS' CHOICE