NIEUWSYamaha

Yamaha PDX-W61 draadloos docking

Toegegeven: wij kunnen de laatste tijd ook nog nauwelijks bijhouden hoeveel iPod-dockingssystemen er op de markt gebracht worden.

Maar natuurlijk proberen we daarbij wel het kaf van het koren te scheiden, en in ieder geval de interessantste krenten uit de pap te vissen en deze vervolgens onder de aandacht te brengen. Deze keer: de Yamaha PDX-W61.

Waarom? Omdat deze iPoddock gebruiksgemak combineert met een uitstekende geluidsweergave. De PDX-50 bestaat uit een zelfstandig luidsprekersysteem dat een vermogen van 2 x 15 Watt kan produceren. De meeste docking systemen werken op basis van het rechtstreeks docken van een iPod. Maar steeds meer gebruikers geven de voorkeur aan bediening op afstand. Ze willen de iPod of iPhone bij zich kunnen houden en op afstand het dockingstation kunnen bedienen, zoals de AirPlay mogelijkheden van de iTeufel Air. Daar heeft Yamaha ook aan gedacht bij de PDX-W61, dat daarom net als het Focal Bird systeem gebruik maakt van een draadloze transmitter.

Via het zelf ontwikkelde systeem met de naam Air Wired kan muziek op een niet gecomprimeerde wijze worden verzonden naar het dockingstation. Yamaha gebruikt daarvoor een kleine adapter, waar verschillende iPod en iPhone modellen inpassen. De adapter verzendt vervolgens de muziek naar het luidsprekersysteem. Deze wijze van transmissie zorgt volgens Yamaha voor een storings- en vertragingsvrije geluidsoverdracht tot een afstand van zo’n twintig meter. De adapter kan vervolgens ook als oplader dienen.

De PDX-W61 is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: donker rood, klassiek zwart en licht grijs. Richtprijs: €229,- euro.

Specificaties

  • iPhone/iPod afspelen via AirWired wireless verbinding
  • AUX-in (stereo mini jack)
  • Lossless wireless audio overdracht
  • High performance full-range speaker met bass reflex poort
  • Power on/off en volumeregelaar gesynchroniseerd met iPhone/iPod
  • Adapter voor de wireless verbinding is tevens een oplader voor je iPhone/iPod

Meer informatie op de website

Yamaha heeft ook een Special Page 

MERK

EDITORS' CHOICE