NIEUWST+A

T+A presenteert de DAC 8


Redactie HiFi.nl | 21 juni 2012 | Fotografie | T+A

Het Duitse T+A timmert flink aan de weg als het om nieuwe producten gaat. Na de T+A K8 (high end surround receiver met Blu-ray speler) volgde vlak daarop al de ‘lightversie’ in de vorm van de T+A K2 Blu in stereo, met netwerkmogelijkheden als extra.

Nu presenteert T+A de DAC 8, een bijzonder complete D/A-omzetter, die op de High End in München ook van de partij was. De naam van de nieuwe telg suggereert enigszins dat dit de achtste DAC van de Duitsers zou zijn die ze op de markt brengen, maar dat is geenszins het geval. Sterker nog: dit is sinds 1996 pas de tweede DAC van T+A die het commerciële daglicht ziet.

De aanduiding 8 heeft vooral te maken met de afzetmarkt waar de DAC 8 voor bedoeld is: de Chinese. In China is acht een geluksgetal en omgekeerd kan worden gesteld dat vanwege het succes van T+A in China het met de Duitse firma ook voor de wind gaat. En omdat de pc in China als belangrijke muziekbron geldt, voorziet T+A met deze DAC 8 grote mogelijkheden.

De acht-benaming komt ook overeen met het aantal digitale ingangen die te vinden zijn op de achterzijde van de zes kilo zware DAC: vier coax-ingangen, een optisch, een BNC, een AES en een USB-ingang om mee te streamen. Voor de volledigheid: twee analoge en een digitale coax-uitgang maken de achterwand meer dan vol. Vier hoogwaardige 32-bit-stereo chips van Burr-Brown zorgen voor een geraffineerde omzetting van het geluid. Aan de voorzijde vind je bovendien een hoofdtelefoonuitgang, zoals rechts op bovenstaande foto te zien is.

De in aluminium behuizing gestoken DAC beschikt tevens over een voorversterker. Om tot een volledig hoogwaardige muziekinstallatie te komen, heb je dan in feite alleen nog twee actieve luidsprekers nodig en het feest kan beginnen!

Adviesprijs: 1850 euro

Importeur:
Audiac B.V. 
Newtonbaan 14 
3439 NK Nieuwegein 
Tel. 030-6049000 
Fax. 030-6014714 
E-mail: info@audiac.nl

Kijk ook eens op de Audiac Special

MERK

EDITORS' CHOICE