NIEUWS

Filmpjekijken weektip: 21 Jump Street

Na serieuze films als De Rouille et d`os, Prometheus en Cosmopolis mag er wel weer eens een absurde komedie getipt worden. Deze week 21 Jump Street, de verfilming van de jaren `80 serie die Johnny Depp op de kaart zette. 

In de actiekomedie 21 Jump Street zijn Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) helemaal klaar met hun puberbestaan. Ze sluiten zich aan bij de politie en komen na hun afstuderen bij de geheime eenheid ‘Jump Street’ terecht. Daar worden ze omwille van hun jeugdige verschijning echter ingezet om undercover te gaan bij een lokale middelbare school. Tijd om fouten uit die periode alsnog recht te zetten, maar uiteraard ook om hele nieuwe te maken... 

Klik op de foto voor een groter formaat en het complete album

"Channing Tatum wees de rol van Jenko tot twee keer toe af, totdat Jonah Hill hem uiteindelijk overhaalde het toch te doen. Hoewel Tatum over het algemeen niet bekend staat om zijn zeer sterke acteerkwaliteiten, blijkt hij inderdaad in deze rol goed op zijn plek te zijn en vormt hij een zeer sterk team met Jonah Hill."
  Lees de hele recensie hier

De film is dan ook van begin tot eind hilarisch, met als enig minpuntje dat het grove taalgebruik af en toe iets overdadig is en daardoor wat irritant kan overkomen. Uiteindelijk is 21 Jump Street een geweldige komedie die geen moment verslapt en je als kijker echt weet te entertainen."
  Lees de hele recensie hier 

Lees ook het Filmpjekijken artikel over andere series die succesvol de overstap van televisie naar het witte doek maakten

EDITORS' CHOICE