Opvolger Beosound 8 wordt Beoplay A8

Het is het best verkochte product van Bang & Olufsen: de BeoSound 8. Het stijlvolle iPod-dockingstation van de Deense fabrikant wist binnen een jaar tijd 50.000 exemplaren te verkopen.

En dat is zeker opmerkelijk voor een met een adviesprijs van zo’n 900 euro niet eens zo goedkoop product. Dan moet het wel goed zijn, ga je dan denken.


Foto: de BeoSound 8

Dat zullen ze ongetwijfeld ook bij de fabrikant zelf al gedacht hebben. Ondertussen hebben ze wel onderzocht hoe de BeoSound nummer 8 nog verder verbeterd kon worden. Die verbetering is nu verwerkt in het nieuwe product dat de naam BeoPlay A8 krijgt, al wordt hij her en der ook aangekondigd als de BeoSound A8...De verschillen? Behalve de naam zit het verschil in de toevoeging van Apple’s Airplay. Hierdoor wordt het mogelijk muziek van op afstand uit het dockingstation te ‘toveren’. Dankzij een afneembare Apple docking-connector hoeft niet langer ‘gedockt’ te worden om –indrukwekkend- geluid uit de BeoPlay A8 te krijgen.


Foto: de BeoSound 8

De verdere technische specificaties zijn identiek aan de BeoSound 8. De adviesprijs van de Beoplay A8 wordt 1149 euro. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Bang & Olufsen.

EDITORS' CHOICE