NIEUWSBel canto

Bel Canto C7R

Na de succesvolle introductie van de Bel Canto C5i geïntegreerde versterker afgelopen jaar, komt de Amerikaanse hififabrikant nu met de opvolger: de Bel Canto C7R DAC/receiver.

Persoonlijk hebben we een zwak voor producten met een strak en simpel design. Dan kun je ongeveer wel raden hoe de producten van het uit Minneapolis afkomstige Bel Canto vallen. Neem een klein ‘all-steel’ chassis, een duidelijk display en een grote (multifunctionele) volumeknop en voilà: de voorkant van de Bel Canto C7R is geschetst. Het kan niet anders dan dat hoofdontwerper John Stronczer van Bel Canto een liefhebber is van het design van Philippe Starck en Apple. Maar genoeg over het uiterlijk. Want de inhoud staat zeker ook bij Bel Canto voorop.

De C7R is een geïntegreerde versterker met ingebouwde DAC. Bel Canto noemt het zelf een mediacenter, waarmee je je muziek-downloads, computer, cd-speler, platenspeler, set-op box of game-consoles kunt afspelen en aansluiten. Dan zit er ook nog een tuner in. Dat is het grote verschil met de voorganger C5i.  Bij Bel Canto hebben ze namelijk laten onderzoeken naar welke ‘soort’ radiozenders de consument het liefst luistert. En dat blijkt nog steeds de ‘conventionele’ tuner te zijn.

Op de achterkant van de C7R bevinden zich maar liefst vijf digitale ingangen, inclusief een 24/96 USB-ingang. Daarnaast zijn er nog twee analoge ingangen, een RCA en een RCA MM phono ingang. Aan de voorkant zit tenslotte nog een aansluiting voor een hoofdtelefoon. Natuurlijk erg vrij verwerkt in het display. De versterker levert een uitgangsvermogen van 60 Watt per kanaal bij 8 ohm. Adviesprijs: 2995 euro.

Kijk voor meer informatie op de website van dimex. 

Kijk voor de andere merken van importeur Dimex eens op de Special Page

EDITORS' CHOICE