NIEUWSTeac

Toptrio van Teac

In de zogenaamde reference-serie heeft Teac een drietal componenten in miniformaat gebouwd dat helemaal aansluit bij het nieuwe, digitale tijdperk: een D/A-omzetter, een ge´ntegreerde versterker en een iPhone-dock. De losse componenten worden op de markt gebracht onder respectievelijk de volgende namen: UD-H01, A-H01 en DS-H01.

De oplettende lezer zal een van deze drie componenten al herkend hebben: de A-H01 ge´ntegreerde versterker is al eerder hier in de nieuwsberichten gepasseerd. Hoog tijd om de twee andere componenten voor te stellen.

Te beginnen met de UD-H01 USB audio DAC. De UD-H01 is een verrassend betaalbare nieuwe high-performance DAC van Teac. Voor 350 euro krijg je meer dan waar voor je geld. De UD-H01 is een D/A-omzetter die ideaal is om het geluid van je cd-speler of beter nog het geluid van je pc of Mac mee op te waarderen. De DAC is voorzien van een optische en een coaxiale ingang. Voor het uitgangssignaal zijn er uitgebalanceerde audio-uitgangen beschikbaar via twee XLR aansluitingen aan de achterzijde, net als de meer conventionele RCA stereo phono`s.Een single 6.3mm stereo hoofdtelefoon uitgang met volumeregeling zal de muziekliefhebbers die graag luisteren met koptelefoon op, een groot plezier doen. De digitale omzetting wordt geregeld door twee converters van het type PCM 1795 van fabrikant Burr-Brown. Die zorgen voor een 32bit/192kHz omzetting. De inzet van de Tenor USB Audio Interface type 8802, zorgt daarbij voor een jitterarme USB-transfer van het geluid.En dan het docking-station van Teac: de DS-H01. Voor diegenen die besloten hebben om hun digitale muziek- of videobestanden te bewaren via iPhone, iPod of iPad, heeft Teac de DS-H 01 ontwikkeld. Audiosignalen van bovengenoemde compatibel Apple-producten worden verwerkt via een hoge kwaliteit Burr-Brown 24 bits, 192 kHz D/A-converter chipset. Extra toegevoegde digitale uitgangen op het docking-station maken het mogelijk om ook nog voor een externe DAC te kiezen. Videosignalen kunnen middels een s-video- of componentuitgang naar een televisie worden getransporteerd. Voor rond de 250 euro is de DS-H 01 te verkrijgen.Al met al kun je voor rond de duizend euro een compleet digitaal audio-systeem verkrijgen, waarmee je geluid vanuit verschillende digitale bronnen op een kwalitatief hoogwaardige manier naar je luidsprekers kunt transporteren.

Kijk voor meer informatie op de website van importeur Servi-Q.

EDITORS' CHOICE