NIEUWSLinn

Linn DS en DSM software releases

Linn heeft een aantal updates van bestaande software vrijgegeven en een aantal nieuwe software tools uitgebracht. Het eerste nieuwe pakket is de Wizard. Met Wizard word je stap voor stap door het proces van het opzetten van een Linn DSM systeem geleid.

De software is in de eerste plaats bedoeld voor de installerende dealer, maar ook als eindgebruiker kun je er je voordeel mee doen. Bijvoorbeeld wanneer je het systeem opnieuw wilt installeren.

Davaar 7 updates
Verder zijn er firmware updates voor alle DS en DSM toestellen beschikbaar, genaamd Davaar 7. Deze nieuwe versie zorgt onder andere voor verbeteringen in het draadloos streamen van muziek via Airplay naar de Linn DS en DSM toestellen. Updaten van een Linn DS of DSM gaat eenvoudig via Linn Konfig.

Linn Songbox
Daarnaast komt Linn met de Songbox Mediaserver voor Windows en Mac. Deze mediaserver installeer je op de computer waar je iTunes installatie en muziekbibliotheek staat. Zodra Songbox start, wordt direct de hele iTunes bibliotheek zichtbaar in de software op het control point dat je gebruikt om de DS of DSM te bedienen. Songbox draait op de achtergrond, en maakt naast de bibliotheek ook alle playlists zichtbaar.

Linn Songcast
De Songcast app heeft voor zowel Windows als Apple (OSX) een ‘look-and-feel’ update gekregen. Dit zou het gebruikersgemak vergroten. Songcast is de enige app die het mogelijk maakt alle muziek vanaf je computer te beluisteren via je Linn muzieksysteem. Van iTunes, Spotify tot YouTube, wat je maar wil.

Als je een compleet Linn systeem hebt, of een DSM, kun je nu ook vanuit de app het volume regelen. Verder zijn er updates in de applicatie om de netwerk connectiviteit te verbeteren. Kijk op de website van Linn voor meer informatie.  

Bron

EDITORS' CHOICE