NIEUWS

Filmpjekijken weektip: How I Spent My Summer Vacation

Het is een redelijk rustige week in de Nederlandse bioscopen, qua releases. Stilte voor de storm, met Nolan`s slotstuk The Dark Knight Rises volgende week? Toch is er aantal films dat in positieve zin opvalt, waaronder How I Spent My Summer Vacation. Want: Mel Gibson.

Driver (Gibson) heeft een slechte dag, en het lijkt alleen maar nog slechter te gaan worden. Zijn plan om met de zojuist gestolen miljoenen vakantie te gaan vieren loopt even anders wanneer hij tijdens een achtervolging met de politie aan de verkeerde kant van de grens terechtkomt… in Mexico. Driver wordt daar door de corrupte autoriteiten in een beruchte gevangenis gegooid, waar hij in aanraking komt met de heersende macht: ‘El Pueblito’, een bende waar je normaal gesproken beter voor omloopt. Geen gemakkelijke omgeving voor een vreemdeling als Driver, maar hij leert er al snel wat te doen om te overleven, van iemand die er al jaren woont - een tienjarig jongetje.

Klikbaar voor groter formaat en album

"De regie besteedde Mel Gibson uit aan debutant, Adrian Grunberg (assistent-regisseur bij ondermeer Jarhead en Gibson`s eigen Apocalypto), maar How I Spent My Summer Vacation is verder wel echt zijn film. Naast de hoofdrol spelen trad hij namelijk ook aan als producent en schreef hij mee aan het scenario. Het resultaat is een harde, strak gefilmde, low budget thriller die Gibsons kunnen dan misschien niet echt op de proef stelt, maar hem wel de kans geeft om gewoon te doen waar hij groot door is geworden. Welkom terug, Mel." Lees de hele recensie hier

Bekijk ook de eerdere filmtips

EDITORS' CHOICE