YN Audio distributeur Vienna Acoustics luidsprekers

YN Audio laat ons weten dat zij zich gaat toeleggen op de distributie van Vienna Acoustics luidsprekers in Nederland. Elke luidspreker van Vienna Acoustics is ontworpen vanuit de passie voor muziek en moet in staat zijn de luisteraar te beroeren. In september, oktober, november en december zal YN Audio in samenwerking met haar dealers een aantal demoweekenden organiseren, zodat ook de Nederlandse consument zich kan laten beroeren door deze bijzondere luidsprekers van het merk uit Wenen. 

Vienna Acoustic is gevestigd in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk en bakermat van de Westerse klassieke muziek. Een groot aantal van de bekendste componisten heeft Wenen als thuisbasis gehad. Ook vandaag de dag heeft Wenen nog een bruisende muziek scene met vele concertgebouwen (als het Goldener Musikvereinssaal), Jazz Clubs en dansgelegenheden. De stad ademt history en is een inspiratie voor moderne muziekanten en artiesten. De grondleggers van Vienna Acoustics delen een grote passie voor muziek, het is dus niet voor niets dat Vienna Acoustics in het schitterende Wenen is gevestigd.Elke luidspreker is ontworpen vanuit deze passie en moet in staat zijn de luisteraar te beroeren. Vienna Acoustics is een Europees product. De ontwerpen worden in eigen huis gemaakt, de drivers worden door Vienna Acoustics ontworpen en door o.a. Eton en Seas onder strikte controle geproduceerd. De behuizingen worden in Italië gemaakt en zijn van ongekende klasse. De eindmontage en kwaliteitscontrole vinden in Wenen plaats.

De meest populaire serie is de Concert Grand, beginnende met de Haydn monitor luidspreker (v.a. 1.400 euro per paar) tot de Beethoven Concert Grand (v.a. 4.700 euro per paar).Het topstuk is The Music, een 4-weg vloerstaander met de unieke gepatenteerde 18 cm Flat-Spider-Cone midden driver met in het hart een 2,5 cm softdome tweeter. Deze unieke driver dekt het volledige menselijke stembereik, wat resulteert in een uiterst coherente weergave. Deze driver worden ook in de Kiss (monitor) en Poetry (center speaker) gebruikt.Rond de herfst zal Vienna Acoustics in de Concert Grand series nog komen met de Beethoven Imperial Grand, deze is op basis van een vergelijkbaar concept als The Music. In september, oktober, november en december zal YN audio in samenwerking met hun dealers een aantal demoweekenden organiseren. Kijk meer informatie of een dealer bij jou in de buurt op de website van YN Audio


EDITORS' CHOICE