Handige App van Western Digital

Een tijdje terug schreven we over de nieuwe My Net router-familie, die gebruik maakt van de exclusieve FasTrack-technologie van Western Digital. Nu introduceert Western Digital de WD 2go 2.0 mobiele app die daarbij aansluit. Deze nieuwe versie biedt vernieuwde samenwerkings- en beheermogelijkheden - inclusief integratie met Dropbox - voor de persoonlijke-cloudproductlijn My Book Live, My Book Live Duo en de MyNet N900 router met opslag.

De persoonlijke-cloudproducten van WD bieden gedeelde opslag op het thuisnetwerk waarmee gebruikers hun belangrijke documenten, foto’s video’s en muziek op één centrale plek kunnen opslaan en automatisch alle thuiscomputers kunnen backuppen. Dankzij de WD 2go app hebben gebruikers altijd van buiten hun huis toegang tot de content via hun mobiele apparaat en kunnen ze de bestanden delen. 



De nieuwe versie van WD 2go zorgt ervoor dat gebruikers hun content via hun mobiele apparaat, Dropbox en hun WD persoonlijke cloud kunnen verplaatsen, kopiëren en delen. Daarmee heb je één gebruiksvriendelijke app voor opslag in de publieke én persoonlijke cloud. Als je bijvoorbeeld een kleine selectie foto’s met vrienden wilt delen, kun je die met de WD 2go app van jouw persoonlijke cloud kopiëren naar Dropbox. Wil je heel veel foto’s of andere bestanden die te groot zijn voor Dropbox delen, dan kun je met WD 2go via email een beveiligde link voor die bestanden sturen. WD 2go is beschikbaar voor iPad, iPhone, iPod touch en Android-apparaten.

“WD wil gebruikers de mogelijkheid bieden om vanaf elk scherm, thuis of onderweg, toegang te hebben tot digitale content en deze veilig op te slaan”, zegt Jim Welsh, Executive Vice President - General Manager Branded Products & Consumer Electronics bij WD. “WD heeft toegang tot Dropbox en opslag in de persoonlijke cloud in een enkele gebruiksvriendelijke mobiele app weten te combineren en dat biedt gebruikers optimale flexibiliteit en de volledige regie over hun groeiende digitale content, op elk moment vanaf elk apparaat.”



WD 2go 2.0 kenmerken
• Dropbox-integratie: volledige toegang tot jouw Dropbox-account plus alle contentbeheermogelijkheden van WD 2go voor Dropbox.
• Upload: upload bestanden van een mobiele apparaat naar een persoonlijke WD cloud-opslag.
• Download: download bestanden naar een smartphone of tablet voor offline toegang.
• Delen: deel bestanden van je persoonlijke cloud als bijlage bij een e-mail of via een e-mail-link.
• Bestandsbeheer: kopieer, verplaats, hernoem en verwijder bestanden uit jouw persoonlijke cloud en Dropbox-account.
• Andere apps: verzend en ontvang bestanden via andere apps die zijn geïnstalleerd op een mobiele apparaat met de ‘openen met’-functie.
• Auto-discover: ontdek en maak automatisch verbinding met WD-apparaten voor persoonlijke- cloudopslag die met hetzelfde WiFi-netwerk zijn verbonden als uw smartphone of tablet.

WD2go 2.0 is gratis te downloaden via de iTunes Store, Google Play en de Amazon Appstore voor Android. My Book Live persoonlijke cloudproducten en MyNet N900 routers zijn beschikbaar bij de grotere retailers en online via de WD Store


EDITORS' CHOICE