NIEUWS

Ayon Audio S-3: streamen met buizen


Redactie HiFi.nl | 17 juli 2012 | Fotografie |

Ayon Audio presteert het met de S-3 een high-end streamer, d/a-omzetter en een buizenvoorversterker in één apparaat te combineren.

Oud ontmoet nieuw. Zo zou je het kunnen zeggen, wanneer je de S-3 van Ayon Audio aanschouwt. In dit apparaat bevindt zich immers naast een buizenvoorversteker ook het nieuwste van het nieuwste op audiogebied: de mogelijkheid tot streamen. Voeg daarbij nog een hoogwaardige DAC en je mag veronderstellen dat de interesse van heel wat hifi-liefhebbers is gewekt.

Het Oostenrijkse Ayon Audio heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om buizenversterkers. Al twintig jaar produceert het audiobedrijf versterkers met daarin buizen verwerkt, bij voorkeur triode in pure klasse A. Deze techniek wordt niet alleen op hun versterkers ‘losgelaten’, maar ook op cd-spelers en DAC’s. En de S-3 is dan ook meer een afgeleide van de al eerder geproduceerde digitaal-naar-analoog-converters, met daaraan toegevoegd de mogelijkheden van streaming audio.

Wie op de achterzijde van de S-3 kijkt, ontdekt een scala aan aansluitingen. Behalve de twee analoge lijningangen en een analoge lijnuitgang, is een ruim arsenaal aan digitale ingangen aanwezig. Dat varieert van coaxiaal tot I2S (cat-aansluiting) en USB. Op de voorkant zit dan nog een extra USB-aansluiting, het kan niet op, maar wel zo handig voor het snel aan- en loskoppelen van harde schijven. Daarnaast is ook nog de wireless streaming optie aan boord.

Alle techniek is geplaatst in een stevig aluminium chassis. Samen met de zware voedingen zorgt dat ervoor dat het geheel bepaald niet licht aanvoelt. De weegschaal geeft dan ook twaalf kilogram aan. Ook het prijskaartje is aan de stevige kant: 5700 euro. Maar dan heb je wel een, even adem halen, high-end-buizen-dac-streamer-voorversterker.

Meer info via deze website.

En kijk ook eens op onze Streaming Special 

EDITORS' CHOICE