NIEUWSKharma

Redactie uitpakfeest XL: Kharma

Redactie HiFi.nl | 21 juli 2012 | Kharma

Nu willen we jullie natuurlijk allerminst jaloers maken met de diverse soms tijdelijke, soms langdurige aanwinsten die we op de redactie mogen verwelkomen, maar we mogen het jullie natuurlijk ook niet onthouden - zeker deze keer niet. We kunnen namelijk een tijdje beschikken over de Kharma Elegance dB7 speakers.

Het uitpakfeest was letterlijk extra groot, want deze vloerstaande luidsprekers zijn meer dan een meter hoog en wegen meer dan genoeg om het iemand in z'n eentje lastig te maken. Daarnaast kun je ze uiteraard niet aan de eerste de beste versterker hangen, dus hebben we in onze opstelling gekozen voor de Devialet D-Premier.

Als je wilt weten hoe de dB7 klinkt, lees dan vooral deze uitgebreide recensie die we eerder publiceerden, waarbij de recensent zover ging het paartje de 'nieuwe norm' toe te dichten (terwijl zijn collega later ook nog met de dB9 aan de slag kon...). Dan gaan wij hier nog even verder met een eigen luistersessie, met een set luidsprekers waar je aardig wat maanden van op vakantie zou kunnen...

In de recensie lees je tevens over de bijzondere eigenschappen van de dB7, zoals de tweeter die in de Elegance luidspreker wordt gebruikt, van puur Beryllium. Een kostbare keuze, aangezien het een zeldzaam en uiterst giftig metaal is waar een ingewikkeld en verfijnd fabricageproces voor nodig is vooraleer er een tweeter-dome van kan worden gemaakt. Dat betaalt zich echter dubbel en dwars terug omdat de tweeter binnen het hoorbare frequentiespectrum (en ver daarboven) geen vervorming kent die de weergave van minuscule details kan vertroebelen. Lees de hele test hier. 

Kijk ook eens op de nieuwe Kharma Special

MERK

EDITORS' CHOICE