NIEUWS

Von Schweikert Audio


Redactie HiFi.nl | 12 januari 2001

(Persbericht)

"Von Schweikert Audio" herintroduceert tijdens de Ces-2001 in Las Vegas de VR-4. De "legendarische" VR-4, is terug van weggeweest.
Door een rampzalige overstroming verdwenen de VR-4 en de overige Van Schweikert luidsprekers begin 1999 van het toneel. Tijdens de CES-2000 kwam Albert Van Schweikert terug met twee totaal nieuwe luidsprekers de VR-5 en VR-7. Beide uitgevoerd met geheel nieuwe drivers die hij, in het jaar dat hij geen eigen bedrijf meer had, mee had ontwikkeld.
Op "T.H.E. SHOW" (CES-2001, Las Vegas) herintroduceerde Von Schweikert Audio de Gen-III versie van deze legendarische luidspreker. De nieuwe VR-4 is iets kleiner van formaat dan zijn beroemde voorganger. Hij bestaat nog steeds uit twee delen: een baskast en een losse top voor midden en hoog. De luidsprekers en het crossover zijn aangepast aan de nieuwste inzichten welke zijn opgedaan bij de ontwikkeling van de VR-5 & 7. De eerste VR-4 Gen-III luidsprekers worden maart verwacht bij de importeur. Prijzen vanaf fl. 14.950,-- per paar (afhankelijk van de houtsoort).

Naast de herintroductie van de VR-4 Gen-III introduceerde Von Schweikert Audio op "T.H.E. SHOW" ook de spiksplinternieuwe VR-3.5. Dit vloermodel heeft in principe dezelfde technologie als de VR5 maar dan met iets kleinere drivers en een stoffen bekleding. De VR-3,5 is biwired uitgevoerd met 5 drivers per kast. Twee aluminium woofers geplaatst in een 35Hz. Transmissieline, Aerogel middentoon-drivers en tweeters welke ferrofluid gekoeld zijn en vervaardigd van rubbergecoate stof. Aan de achterzijde zit een extra tweeter met een eigen circuit en regelaar. Ook de eerste VR-3.5 luidsprekers worden begin maart verwacht. Prijzen vanaf fl. 11.500,-- per paar (afhankelijk van de houtsoort).

Naast de twee nieuwe vloermodellen introduceerde Von Schweikert Audio op "T.H.E. SHOW" ook een centerspeaker: de LCR-35 en een powered subwoofer: de VR-S/3.

Voor meer informatie neemt u contact op met:
Eurogram international b.v
Postbus 197
1700 AD Heerhugowaard
Telefoon : 072-5741984
Fax : 072-5740420
www.eurogram.nl
info@eurogram.nl

EDITORS' CHOICE