NIEUWS

Opstellen en afstellen HiFi-installatie


Redactie HiFi.nl | 08 februari 2001Checkpoint Audio is een uniek project, geleid door Eelco Grimm, dat bestaat uit een boek en twee cd's. Hiermee heeft zowel de professionele audiotechnicus als de gedreven amateur een set in handen waarmee in een groot aantal gevallen de geluidsinstallatie kan worden opgesteld en afgesteld.

Checkpoint Audio is het resultaat van jaren ervaring die Eelco Grimm opliep als auteur, hoofdredacteur van het vakblad ProAudio+Visie en opnametechnicus.

Het boek behandelt op 161 pagina's onderwerpen als 'dB's en meters', afluisterniveau's, opstelling van luidsprekers voor zowel stereo als surround, meten in een akoestiek, laagweergave en afregelen subwoofers, 'jitter en dither' (digitale vervorming) en het afregelen van analoge recorders. Naast Eelco Grimm hebben opnametechnici Onno Scholze en Michel Schöpping en audiojournalist Hans Beekhuyzen hoofdstukken geschreven. Op twee meegeleverde 'ultra-low-jitter' cd's staan zowel muziekfragmenten en meetsignalen om alle in het boek beschreven handelingen mee uit te voeren. Checkpoint Audio is een uitgave van ConTekst Publishers bv (www.contekst.nl) en kost Fl. 89,90. Checkpoint Audio wordt naar HiFi dealers gedistribueerd door Tannoy Nederland. (www.tannoy.nl) maar is ook te bestellen via de website.


EDITORS' CHOICE