NIEUWS

Sony en BMG verkopen online


Redactie HiFi.nl | 10 april 2000
Sony in Japan heeft een speciaal bedrijf opgezet voor de online verkoop van muziek. Label Gate is een volledige dochter van Sony's internetaanbieder So-net. Binnenkort zal Label Gate overeenkomsten sluiten met diverse platenmaatschappijen, zegt Sony in een verklaring.

So-net is beperkt tot Japan, volgens een bericht in The Wall Street Journal zal Sony ook buiten dat land via internet muziek verkopen.

De krant meldt dat Sony Music eind deze maand zo'n 50 songs van artiesten als Lauryn Hill en Pearl Jam ter downloading zal aanbieden, tegen betaling wel te verstaan. De prijs zal vergelijkbaar zijn met die van een CD-single.

BMG begint in juni met het online verkopen van muzieksingles. Hoeveel singles dat zullen zijn wil het bedrijf niet zeggen, ook over de prijs wil BMG niets kwijt. Volgens The Wall Street Journal zal BMG de songs aanbieden in diverse formaten, waaronder Liquid Audio.

Sony en BMG piekeren er niet over hun muziek in MP3-formaat aan te bieden. Dat vermindert volgens de bedrijven de geluidskwaliteit en het wordt door consumenten geassocieerd met piraterij.

Naast Sony en BMG zullen ook Seagram, Time Warner en EMI dit jaar online muziek gaan verkopen.

Bron: Webwereld

EDITORS' CHOICE